Anthony Musaba kwam ook in de tweede competitiewedstrijd van NEC tot scoren. De rechtsbuiten zorgde maandagavond tegen Jong Ajax voor 1-2. De Amsterdammers kwamen terug tot 3-2, waarna Josef Kvida diep in blessuretijd alsnog voor de gelijkmaker zorgde.

“Dit is een zwaarbevochten punt dat we vooral te danken hebben aan het team en de redding van Mattijs”, zei Musaba na afloop tegen ForzaNEC. “Als het 4-2 was geworden, was het klaar geweest. Dit is een belangrijk punt voor ons, hiermee moeten we verder. Ik ben er blij mee. Als we hadden verloren, hadden we weer een tik gekregen. Tegen Eindhoven verloren we al onnodig. We hebben laten zien dat we als team een collectief kunnen vormen.”

Musaba tikte in de eerste helft de bal in het doel op aangeven van Randy Wolters, die eerder al de assist gaf bij de 1-1 van Sven Braken. “Randy was belangrijk, hij gaf twee goede voorzetten die Sven en ik alleen nog binnen moesten tikken. Complimenten voor hem. Voorin waren we dreigend met acties en de diepte zoeken met Randy, Sven en mij. Na rust ging het minder, ook bij mezelf. Zij kregen meer kansen en voetbalden beter. In de slotfase pakten we het toch weer op. Ik kreeg nog twee kansen, jammer dat ze er niet in gingen. Gelukkig ging de 3-3 er alsnog in.”

De aanvaller zag dat twee verdedigers een rol hadden bij de late gelijkmaker. “De bal kwam uit een corner in de kluts terecht. Cas kreeg hem voor zijn voeten en vervolgens kwam-ie bij Josef, die raak schoot. Op zo’n moment maakt het ook niet uit wie de goal maakt. Vorig seizoen scoorde hij tegen Jong PSV ook in de slotfase. Toen zat ik nog op de tribune, nu maak ik het zelf mee.”

De pas achttienjarige Musaba heeft nu twee keer gescoord in twee wedstrijden. Met rugnummer 7 zou hij in principe een basisspeler zijn en het trainerstrio liet hem dan ook al twee keer starten. “Het voelt goed dat ik het vertrouwen heb gekregen om dit rugnummer te dragen. Niet dat het iets zegt over een basisplek, maar nu sta ik er wel in. Ik wil het nu laten zien. Ik wil dit doortrekken, dat is mijn doel.”

Vrijdag wacht voor NEC alweer de volgende wedstrijd, op bezoek bij Roda JC. De Limburgers hebben ook pas één punt gepakt. “We moeten dinsdag goed onze rust pakken en er woensdag en donderdag vol opklappen, zodat we er vrijdag weer klaar voor zijn. Het goede gevoel van de late 3-3 nemen we mee naar Kerkrade. We staan te popelen om drie punten te pakken.”

Foto: Rob Koppers