De prestaties van Anthony Musaba vallen meer en meer op bij andere clubs. De snelle vleugelspeler is over alle competities de topscorer van NEC en er is veel interesse in hem. Concreet is het echter nog niet, zei hij zondag tegen ForzaNEC na het gewonnen oefenduel met Lincoln Red Imps.

“Ik weet wel dat er gesproken wordt. De focus ligt gewoon op NEC. Maar natuurlijk spelen er wel dingen. Het is een mooie bevestiging dat ik op de goede weg ben. Ik ben zeker tevreden tot nu toe.” Ook zondag tegen Lincoln Red Imps uit Gibraltar liet de flankspeler zijn klasse weer zien. “Ik zat er goed in, ben goed uit de winterstop gekomen.”

“We begonnen goed, maar hebben er niet alles uitgehaald. Met name in de tweede helft hadden we meer goals moeten maken. 5, 6-0 was beter geweest en zat er ook in. Daarom is het goed dat we nu op trainingskamp zijn. Bepaalde dingen die we hebben getraind laatste dagen kwamen er wel goed uit”, doelt Musaba onder andere op het druk zetten.

“We willen hoger staan, pressie op ze leggen”, vervolgde de vleugelspeler. “Ook aanvallen via de zijkanten hameren we veel op. Daar hebben we wel kansen uitgehaald vandaag, bijvoorbeeld de assist van Okita op Ole (Romeny, red.) of die van mij bij de 0-2.” In principe zijn dat slechts verbeterpunten ten opzichte van de speelstijl in de eerste seizoenshelft. “Ja, het is niet nieuw.”

Toen Musaba na tien minuten over de rechterflank doorbrak, kreeg hij een flinke schop van een speler van de Lincoln Red Imps. “We hebben het er van te voren niet over gehad, we moesten gewoon vrij spelen.” Gelukkig is iedereen ongeschonden uit het duel gekomen. “Ik denk dat we wel klaar zijn voor FC Den Bosch”, besluit Musaba.