Anthony Musaba stond al klaar om zijn debuut te maken, toen de gelijkmaker viel in het Kras Stadion. Het laatste kwartier zorgde hij voor fitte krachten in de aanvalslinie. Doordat Jonathan Okita in de laatste minuut drie punten redde, beleefde Musaba alsnog een mooi debuut.

,,Dit is voor mij een moment om nooit te vergeten”, begon Musaba tegenover ForzaNEC. ,,Dat ik in zo’n wedstrijd mag invallen, is sowieso mooi. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Na al die jaren dat ik hier hard voor heb gewerkt, geeft dit een fantastisch gevoel. Het belangrijkste blijft toch dat we alsnog wonnen, zodat we de goede reeks kunnen voortzetten.”

Musaba zat al een aantal wedstrijden op de bank bij NEC, maar tot een invalbeurt kwam het nog niet. Dat het nu eindelijk zover was, voelde voor de talentvolle buitenspeler als een hele opluchting. ,,Ik kon al een paar wedstrijden niet wachten om in te vallen. Toen de trainer mij riep, voelde ik een kleine spanning in mijn buik. Ik dacht eerst ook dat ik nog even moest warmlopen, maar ik mocht al meteen klaarstaan. Op dat moment ging er van alles door me heen.”

Toch kwam het debuut voor de 18-jarige aanvaller als een kleine verrassing. Pas twee weken geleden tekende Musaba zijn eerste profcontract bij NEC. ,,Dit was mijn persoonlijke doelstelling, maar dat ik dit seizoen nog mijn debuut zou maken, had ik eigenlijk niet meer verwacht. Ik train ook al een tijdje mee met dit team en ben inmiddels al goed geïntegreerd. Ik voelde me ook echt vrij in het veld. Dat was lekker en dit smaakt alleen maar naar meer.”

Foto: Orange Pictures