Anthony Musaba mocht gisteren tegen RKC Waalwijk voor de vierde keer dit seizoen invallen onder Ron de Groot en beloonde dat vertrouwen bijna met een doelpunt. Zijn schot in de korte hoek werd echter afgekeurd wegens buitenspel van Ferdy Druijf, die de assist gaf. Desondanks was Musaba tevreden na afloop.


"Het was een lekkere invalbeurt. Ik kon er zeker van genieten. Heel zonde dat mijn goal werd afgekeurd, maar de play-offs zijn nu belangrijker", vertelt Musaba aan ForzaNEC. "Het was goed ingeschoten. Ondanks dat hij niet telt, is het goed dat ik in deze scoringspositie kwam. Nu hopen dat ik bij mijn volgende invalbeurt écht scoor.

In april werd bekend dat Musaba als speler van NEC onder 19 een jeugdcontract had getekend. Daarna mocht hij onder interim-trainer De Groot ineens minuten maken in het eerste elftal. "Het is heel snel gegaan, sneller dan ik had verwacht eigenlijk. Het laat zien dat de club en de trainer vertrouwen in mij heeft. Ik hoop me daarom iedere keer als ik op het veld sta te kunnen bewijzen en deze lijn door te kunnen trekken."

Musaba was tegen RKC gevaarlijk voor de goal en leek sterk aan de bal. "Ik ben een snelle, behendige speler. Ik hou van dribbelen, een-op-een, ben redelijk tweebenig en ik scoor vaak doelpunten. Ik had op het einde nog een individuele actie binnen de zestien, eigenlijk moest ik hem daarna terugleggen op Ferdy Druijf, maar ik denk dat hij wel snapt dat ik voor mijn goaltje wilde gaan."

Wat dat betreft laat De Groot zijn protegé voor de goal vooral zijn gang gaan. "Ik kreeg verdedigende aanwijzigingen van de trainer, maar verder zei hij vooral dat ik voorin moest doen wat ik wilde en wat ik kan. Al met al hebben we dus een mooie overwinning geboekt. Zo gaan we ze zeker weer pakken in Waalwijk en dan op naar de volgende tegenstander. Zoals het er nu naar uitziet, moet ik zo door blijven gaan en dan krijg ik hopelijk in de komende wedstrijd weer wat minuten speeltijd.

Foto: Rob Koppers