Scheidsrechter Siemen Mulder had vrijdag een hoofdrol bij de 2-0 van Go Ahead Eagles tegen NEC. Zijn assistent vlagde voor buitenspel, waarna de spelers stopten met voetballen. Mulder zag het echter anders en gaf voordeel, waarna Go Ahead scoorde. De arbiter gaf tegen FOX Sports een verklaring.

"Dit was een goede beslissing, maar ik snap wel dat ze dit aan de kant van NEC een vervelende situatie vinden. Dat vind ik eigenlijk ook. Ik zag een hoge bal en een verdediger van Go Ahead Eagles die de lucht in sprong. Hij miste de bal en een speler van NEC kreeg de bal op zijn hoofd. Vervolgens ging de bal naar achteren en ontstond er een aanval voor Go Ahead Eagles. Ik gaf via mijn headset door ‘eigen speler’, maar op dat moment vlagde de assistent al voor buitenspel. Maar technisch was het een eigen speler en geen buitenspel, dus moesten we doorgaan. Daarom gaf ik voordeel en en riep nog: doorgaan, eigen speler. En dan vliegt de bal erin."

Mulder leek wel zo’n beetje de enige in het stadion die het moment zonder terugkijken direct waarnam. "Ik stond er goed voor en ik zag wat er gebeurde. Ik moet de goede beslissing nemen en dat was doorspelen. Of er sprake was van een overtreding? Ik zag de speler van Go Ahead de lucht in springen en hij maakte geen slaande beweging of iets dergelijks. Soms kan er contact ontstaan in een duel, maar ik zag geen overtreding. Ik snap wel de frustratie bij NEC."

Foto: FOX Sports