Dennis Gentenaar heeft zondag tijdens de Open Dag van NEC een verdiend afscheid gekregen in het Goffertstadion. Zelf speelde hij mee in het duel tussen NEC uit het seizoen 2002/2003 en zijn zelf samengestelde vriendenteam. Voor beide teams speelde hij één helft mee. Het vriendenteam won met 3-0 door twee doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar en een van Ebi Smolarek.
Vijf minuten voor tijd werd Gentenaar op de schouders genomen en onder luid applaus van het publiek van het veld geleid. Het ‘oeh-ah’ Gentenaar schalde door het stadion. Zijn vervanger: Zoon Dayen Gentenaar, tevens doelman. Jongste zoon Jayden viel in voor Smolarek en gaf de assist op Huntelaar, die aantekende voor 3-0.

Na de wedstrijd werd Gentenaar opnieuw geëerd met een staande ovatie van het publiek en de spelers op het veld. Hij sprak ook nog wat woorden door de microfoon van Gerry van der Velden, om daarna de vele bedankjes in ontvangst te nemen. De clubheld van NEC vermaakte zich zichtbaar in gezelschap van zijn vrouw en kinderen.
Voor meer foto’s van de Open Dag, klik hier.
Bekijk hieronder de beelden, met reacties van Dennis Gentenaar en Klaas-Jan Huntelaar, die Sportnieuws.nl van de afscheidswedstrijd maakte: