Omar Mohamedhoesein heeft zijn eerste profcontract getekend bij NEC. De 20-jarige middenvelder kwam twee jaar terug over vanuit de opleiding van Feyenoord en mag zich nu opmaken voor een kans bij de eerste selectie van de Nijmegenaren.

De middenvelder tekent een contract tot de zomer van 2025, met een optie voor nog één jaar. De afgelopen jaren speelde Mohamedhoesein voor de onder 21 van NEC. Tijdens de eerste trainingen van dit seizoen mocht hij meedoen bij de selectie van trainer Rogier Meijer.

Ontwikkeling

De speler zelf is erg blij na het tekenen van zijn eerste profcontract, zo laat hij weten op de clubwebsite. “Ik ben twee jaar terug naar NEC gekomen, met als doel mezelf verder te ontwikkelen en aansluiting te vinden bij de eerste selectie. Met dit contract is mijn inzet beloond. Ik wil de ontwikkeling die ik de afgelopen seizoenen hier heb doorgemaakt de komende tijd voortzetten en steeds belangrijker worden voor het team.”

Ook technisch directeur Carlos Aalbers ziet de ontwikkeling die Mohamedhoesein doormaakt. “Omar is een technisch vaardige middenvelder, die zich de afgelopen seizoenen met name op fysiek gebied sterk heeft ontwikkeld. Daarom geven we Omar nu de kans om de volgende stap naar de eerste selectie te maken.”

Komend seizoen zal Mohamedhoesein zijn debuut willen maken voor de Nijmegenaren. Afgelopen jaar deed Nils Rossen dat. Het contract van de middenvelder werd niet verlengd, waardoor er een plekje vrijkwam voor Mohamedhoesein.

Foto: Rob Koppers