NEC hoopt dat het Lorenzo Davids, Mark Otten en Bas Sibum binnen afzienbare tijd kan vastleggen tot na komende zomer. Technisch directeur Carlos Aalbers heeft volgens De Gelderlander vorige week in Spanje met verschillende spelers gesprekken gevoerd. Davids, Otten en Sibum beschikken over aflopende contracten; NEC wil graag dat zij langer in Nijmegen blijven spelen.
Aalbers gaf al eerder aan graag met het drietal door te gaan. Intussen is ‘in grote lijnen’ duidelijkheid over het budget voor volgend seizoen, zo blijkt. “We kunnen nu concreter worden”, stelt Aalbers in het dagblad, “maar we moeten prioriteiten stellen. Als je de ene speler vastlegt, heeft dat gevolgen voor andere spelers. En het budget. We willen eerst het raamwerk in orde hebben.”
“Die situatie heb ik met de spelers besproken”, laat de technisch directeur van ’s lands nummer elf weten. Over de huurlingen Niki Zimling (Udinese) en Thomas Chatelle (Anderlecht) en over Leroy George en Marco van Duin, die beiden één jaar vastliggen in De Goffert, is nog geen duidelijkheid. “Ook hier geldt: eerst kijken of alles past wat we willen”, aldus Aalbers.
Overigens verwacht de bestuurder van de Gelderse club sowieso geen transfers in deze maand. "Er is nu niets actueel, maar het kan ineens snel gaan. Een voorbeeld; de transfer van Jonas Olsson. Toen lag er ineens een week voor het sluiten van de transferperiode ’s ochtends vroeg een fax uit Engeland. Met een mooi bedrag. De ene dag speelt er niks, de volgende dag heb je een goed bod liggen. Dan kan het rap gaan."
"Deze winterperiode is er meer naar onze spelers geïnformeerd dan de jaren ervoor. En dan gaat het niet alleen over Lasse Schöne en Björn Vleminckx, spelers die veel worden genoemd. Maar die contacten zijn via tussenpersonen, die informeren namens clubs. Er is nog geen rechtstreeks contact geweest met clubs. We zijn niet in de positie om te zeggen: ‘we laten geen spelers gaan’. Maar we staan ook zeker niet met de rug tegen de muur. Alleen voor de juiste prijs mag een speler eventueel vertrekken."
Bron: Voetbalzone.nl