NEC-supporters kunnen mogelijk toch nog een aantal wedstrijden dit seizoen in De Goffert bekijken. Bij de persconferentie van dinsdagavond gaf het kabinet aan dat in mei snel- of toegangstesten bij evenementen worden ingevoerd. Volgens de KNVB werd er nog niet eerder zoveel positief perspectief geboden bij plannen om supporters binnen te laten.

Het is dan wel verplicht om een test te ondergaan voordat het stadion betreden mag worden. Hoeveel supporters dan naar binnen mogen, is nog niet bekend. Het gaat vooralsnog om de laatste drie wedstrijden van de competitie en de play-offs.

NEC had samen met Almere City het voorrecht om doormiddel van de Fieldlabs al supporters te verwelkomen in het stadion. Die testen waren volgens de KNVB ‘enorm positief en hoopgevend’. Ook de wedstrijden aan het begin van het seizoen verliepen veilig en verantwoord. De voetbalbond kan niet wachten om weer supporters in de stadion te horen: “betaald voetbal draait om het publiek, we kunnen en willen niet zonder” zeggen ze in een statement.

Foto: Rob Koppers