Michiel Kramer scoorde gisteren vanaf de stip de 1-0 namens RKC Waalwijk tegen AZ (1-3) en juichte na zijn goal voor het vak vol bezoekers uit Alkmaar. De spits staat wel bekend om na een treffer een gek dansje uit te voeren, maar tegen AZ maakte hij obsceen gebaar richting de uitfans.

Na afloop zei Kramer tegen ESPN dat hij het openen van fles champagne imiteerde. Inmiddels is de onafhankelijke aanklager begonnen met een vooronderzoek naar het incident. Het juichen van de RKC-captain zal onder de loep genomen worden, zo laat de KNVB weten. Komend weekend nemen de Waalwijkers het in De Goffert op tegen NEC. Of Kramer daarbij is zal dus nog moeten blijken.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Ook bij de uitleg, na afloop van het duel, roepen de nodige vraagtekens op. Kramer vroeg namelijk de aandacht om het gedrag van de fans richting spelers. “Weet je ook wat wij allemaal te horen krijgen van supporters? Verder wil ik er niks over kwijt, want anders krijgen we dat weer”, stelde de spits. Analist Gertjan Verbeek vond de actie onvolwassen en oordeelt zelf dat het duidelijk een masturbeergebaar was. Mogelijk krijgt de actie van Kramer dus nog een staartje, maar dat zal moeten blijken als het onderzoek van de aanklager is afgerond. 

Fraser

RKC-trainer Henk Fraser had het juichen van de spits nog niet zien, maar na het zien van de beelden reageerde hij vrij koel. “Ik kan me wel voorstellen dat je een champagnefles tussen je benen houdt”, luidde zijn eerste reactie. “Ik geloof hem”, doelde Fraser op de uitleg van Kramer. “Ik ga me niet uitlaten over dit soort zaken. Los van dit, denk ik dat ik er een stuk genuanceerder in zit dan de meeste mensen nu. Ik vind in z’n totaliteit dat we heel erg doorslaan. We hebben ook een afspraak met z’n allen dat we een aantal zaken anders willen doen. Daar moeten we met z’n allen aan meewerken.”

Podcast

In de nieuwste Jarda Podcast werd de vraag ook al gesteld of Kramer geschorst kan worden voor dit gebaar naar de AZ-fans. Chiron Rengers denkt in ieder geval van wel. “Met de focus die er is gelegd op het feit dat iedereen normaal moet doen, denk ik dat ze hem gaan schorsen. Puur om een punt te maken.”

Foto: Orange Pictures