NEC mag deze zomer wellicht toch nog extra geld bijschrijven. De Nijmeegse club zag eerder door de binnenlandse transfer van Jasper Cillessen naar Valencia zo’n anderhalf miljoen euro aan solidariteitsvergoeding als sneeuw voor de zon verdwijnen. Nu zorgt Arnaut Danjuma Groeneveld misschien voor een meevaller.

Volgens Voetbal International staat Danjuma namelijk in concrete belangstelling van grote clubs uit Engeland en Spanje. Onder andere Tottenham Hotspur zou voor de aanvaller van Club Brugge in de markt zijn. In de winterstop wilde AC Milan Danjuma al hebben. Voor NEC zou het goed uitkomen als de international van Nederland al binnen een jaar wordt doorverkocht.

NEC bedong een jaar geleden namelijk een doorverkooppercentage bij de transfer van Danjuma naar Club Brugge. Vermoedelijk gaat het hier om tien procent van de winst die de Belgen maken. Club Brugge betaalde naar verluidt zo’n 1,5 miljoen euro. Stel dat Danjuma voor tien miljoen euro wordt verkocht, krijgt NEC tien procent van 8,5 miljoen: 850.000 euro.

Omdat het hier gaat om een transfer tussen twee clubs uit verschillende landen, heeft NEC ook nog recht op een deel van de zogenoemde solidariteitsvergoeding (vaak verward met opleidingsvergoeding). Het grootste deel van die vaste vijf procent van de transfersom gaat naar PSV, maar NEC krijgt daar ook ongeveer één procent van. Bij een transfersom van tien miljoen gaat het dus om een extraatje van 100.000 euro.

Foto: Rob Koppers