NEC heeft haar vijfde overwinning op rij geboekt. In de JENS Veste werd nummer vijf FC Emmen met 2-3 verslagen. De ruststand was 0-1 in het voordeel van NEC dankzij een snelle goal van superster Alireza Jahanbakhsh. Na de rust liep NEC vervolgens uit naar 0-3, maar kwam FC Emmen verrassend nog terug tot 2-3. Dat was uiteindelijk ook de eindstand.
NEC begon voortvarend aan het duel. Er werd kort verdedigend en de crosspasses waren van grote schoonheid. Al in de vierde minuut van de wedstrijd kwam NEC op 0-1. Dankzij een goede pass van Tom Daemen en een sublieme steekpass zette Alireza Jahanbakhsh NEC met een droge schuiver in de korte hoek op 0-1. Na de 0-1 leek NEC een makkelijke avond tegemoet te gaan, maar scherpte ontbrak voor het doel van doelman De Ruiter. Naarmate het duel vorderde liep NEC wat achteruit en was het veldspel niet des NEC’s. Met de 0-1 ruststand was gelijk ook alles gezegd.
Na de onderbreking startte NEC fris aan het tweede bedrijf. Enkele goede aanvallen via de rechterflank werden wonderbaarlijk niet afgemaakt door topscorer Sjoerd Ars en Cristian Santos. Doordat het ‘maar’ 0-1 bleef hadden de mannen van trainer Joop Gall de moet nog niet opgegeven. Wat bleek. NEC kwam verder onder druk te staan en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. In plaats van dat FC Emmen verdiend op 1-1 kwam, was het NEC dat de voorsprong uitbreidde. Alireza Jahanbakhsh zette goed door op de rechterflank en wist Limbombe te bereiken die koelbloedig afrondde. Na de 0-2 werd het plots ook gelijk 0-3. Assitskoning Jahanbakhsh kwam opnieuw door aan de rechterflank en wist met een bekeken voorzet Cristian Santos te bereiken die probleemloos en zuiver de 0-3 binnekopte. Het was voor Santos alweer zijn veertiende treffer van het seizoen. 
Tot de tachtigste minuut leek NEC met een ietwat geflatteerde overwinning huiswaarts te keren, maar door defensief geklungel kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Lagmouchi verkleinde de achterstand tot 1-3. Kort na de aansluitingstreffer werd het zelfs 2-3, nadat Joshua Smits de bal niet kon klemmen. Siekman was het alertst en bracht de spannend weer volledig terug in het duel. In de bijgetrokken vier minuten blessuretijd kwam FC Emmen niet verder dan doelpogingen van afstand en had zelfs NEC nog de kans om de vierde maken, maar dat bleef ons allen bespaard.
Door deze overwinning stevent NEC af op de 100 punten en is de voorsprong op nummer twee Roda JC weer vergroot tot vijftien punten. Volgende week zondag wacht de clash met streekgenoot Achilles ’29.
Wedstrijdstatistieken:
Geel: Gravenbeek (NEC) Olijve (FC Emmen)

0-1   ‘5 Jahanbakhsh, 0-2   ’73 Limbombe, 0-3   ’75 Santos

1-3 ’82 Laghmouchi, 2-3 ’90 Siekman

Opstelling NEC: Smits; Gravenbeek (Appiah ’63), Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Foor (Van Moorsel ’84), Santos; Jahanbakhsh, Ars (Waalkens ’68), Limbombe