Trainer Rogier Meijer kijkt uit naar de wedstrijd van zaterdag tegen Sparta. De afgelopen wedstrijden heeft NEC een stijgende lijn laten zien in het spel, erkent ook de oefenmeester. “Ik denk dat het spel aan de bal prima was, ook tegen Groningen. Ik denk dat je voldoende kansen creëert om ook de 2-4 te maken met 10 man, dus daar zijn we tevreden over.”

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Groningen kondigde Meijer een ander strijdplan aan. “Ons strijdplan was natuurlijk niet om met 10 man te komen staan. Daarna wordt het natuurlijk een andere situatie.” Meijer was dus wel tevreden over het spel van zijn ploeg. “We zullen wel beter moeten afdrukken en de goals minder makkelijk moeten weggegeven.”

El Karouani

Hoofdrolspeler in die wedstrijd was, met zijn rode kaart, natuurlijk Souffian El Karouani. “Ik heb even met hem gepraat. Wat daar precies is gezegd is tussen hem en mij. Hij moet zorgen dat hij niet in die situatie komt. Uiteindelijk kenmerkt dit ook zijn spel, die agressiviteit die hij heeft. Alleen moet hij daar wel slimmer in zijn.” Uiteindelijk is die rode kaart geseponeerd. Dat betekent goed nieuws voor NEC. “Het was natuurlijk ook geen rode kaart, alleen is hij wel gegeven”, besluit de trainer dit onderwerp.

Magnus Mattsson was in goede vorm de laatste wedstrijd en werd door velen gezien als de beste man aan de kant van NEC tegen Groningen. Dit nadat hij de weken ervoor minder zichtbaar was. “Tegen AZ heeft hij een gedeelte op 10 gespeeld. Tegen Groningen hadden we geen 10, omdat er iemand was afgestuurd. Hij had wat meer vrijheid en ik denk dat zijn zelfvertrouwen met de goal ook enorm gegroeid is. Dat doet natuurlijk met een mens, maar ook tegen AZ vond ik hem er beter inzitten, dus daar zit een stijgende lijn in.”

Sparta

Sparta is een ploeg die strijdt tegen degradatie, terwijl NEC nog volop meedoet voor de play-offs. Dus een wedstrijd waar voor beide ploegen veel op het spel staat. “Dat is elk duel in deze competitie. Iedereen is aan elkaar gewaagd en speelt nog ergens voor, dus zaterdag ook. Sparta heeft de laatste weken laten zien dat ze weten waar het om gaat en kunnen vechten voor de punten. Misschien is dat niet altijd het leukste om naar te kijken, maar het zal niet makkelijk zijn.”

Voor NEC dus de taak om de volle buit te gaan pakken tegen Sparta, ook om uitzicht te blijven houden op plek 8. “Ik heb niet de hele week naar de stand gekeken. We zijn gewoon bezig om beter te voetballen, goals te voorkomen en dan ga je wedstrijden winnen, dan gaat de stand vanzelf de goede kant op.” Dat mag Meijer proberen met een bijna volledig fitte selectie. “Bijna iedereen is fit. Barreto trainde binnen en dat zullen we zaterdag bekijken. Voor de rest is iedereen, op Mikkel Duelund na, fit.” Het herstel van de Deen gaat voorspoedig. “Het gaat heel goed. Hij traint ook al gedeeltes buiten. Volgende week is er natuurlijk geen wedstrijd vanwege een interlandweekend. Ik hoop dat hij richting die competitiewedstrijd tegen Cambuur weer wat verder is”, besluit de trainer.

Foto: Orange Pictures