De wedstrijd tegen Feyenoord van woensdag is pas net geland bij de spelers van NEC. Zo ook bij Dirk Proper. Het vizier moest alleen wel snel op SC Cambuur. De middenvelder kijkt normaal zijn wedstrijden vaak terug, maar daar had hij het nu wat zwaarder mee. “Het was een rollercoaster aan emoties.”

“Ik wilde het laatste deel van de wedstrijd tegen Feyenoord eigenlijk niet helemaal kijken, want dan ga ik het weer herbeleven. Uiteindelijk zal dat toch moeten om te kijken waar het misging”, licht de controleur toe. “Ik was wel echt helemaal gesloopt. Eerst 120 minuten voetballen en daarna nog een penaltyserie, dat hakt er wel in. Het was echt een enorme rollercoaster aan emoties.” Proper kan daardoor eigenlijk amper bevatten wat er zich allemaal in De Kuip heeft afgespeeld. “We hebben op voorsprong gestaan, maar zijn ook een tegen een achterstand aangelopen. Tot de rode kaart hebben we aardig verdedigd, maar daarna kregen we voor mijn gevoel twintig kansen tegen in tien minuten. Ons doel was om met 2-2 de penalty’s te halen, toen kwam er ook nog eens die gekke verlenging bij. Het is jammer dat we verloren hebben.”

Na een ongenadig spannende verlenging moesten penalty’s de doorslag geven. Dit gebeurt natuurlijk niet al te vaak dus hoe gaat zoiets nou in z’n werk? “Er was vooraf wel een lijstje. Ik gaf aan dat ik er ook graag eentje wilde nemen. Dat deed ik op dat moment en de trainer gaf mij die kans. Er was wel gezonde spanning, maar ik voelde me goed. Het was wel een lekker gevoel om in De Kuip een penalty te mogen nemen. Ik heb mijn verantwoordelijkheid in ieder geval genomen”, lacht Proper.

Volle oorlogssterkte

De wedstrijd is inmiddels alweer geland bij de 20-jarige middenvelder en het vizier kan op de volgende ontmoeting tegen SC Cambuur. Een dag voor dat duel werd de rode kaart van Philippe Sandler pas geseponeerd. Wekt dat nog woede op bij Proper? “Het is wel vervelend als je twee keer in De Kuip speelt en beide keren nog in de wedstrijd zit dat dan zoiets gebeurt. Het zijn twee rode kaarten die de wedstrijden deden kantelen.” Daarmee refereert de middenvelder ook aan de eerdere rode kaart van Ivan Márquez in de competitie tegen Feyenoord. “Beiden zijn geseponeerd en dan denk je wel dat je benadeeld bent tijdens de wedstrijd. Het is heel vervelend, maar wij moeten kijken hoe we het zelf kunnen oplossen. Ik denk dat dat iets beter had gekund. Feyenoord heeft het gewoon keurig uitgespeeld.”

Zaterdagavond hoopt Proper dan ook op revanche tegen een ander kaliber tegenstander. “Tegen Go Ahead zijn we erachter gekomen dat we 100 procent moeten geven. Dan zijn we echt een hele goede ploeg. Wij moeten tegen Cambuur laten zien dat we wederom het mes tegen de keel kunnen zetten. Die doorweekse wedstrijd kan misschien nog een rol daarin spelen, maar we zullen gewoon 90 minuten gas moeten geven. Het zullen in ieder geval geen 120 minuten worden”, knipoogt Proper.

Foto: Orange Pictures