René Meulensteen of Jan de Jonge volgt Ernest Faber mogelijk op in De Goffert. Althans, dat beweert De Gelderlander woensdagochtend. Naast dit duo wordt ook Mario Been weer in verband gebracht met een terugkeer.

Eerstgenoemde is topkandidaat in De Goffert. De 51-jarige trainer uit Beugen bij Boxmeer beschikt over een breed netwerk en een uitstekend cv. Zo was Meulensteen werkzaam als assistent-trainer van Sir Alex Ferguson bij Manchester United en fungeerde hij als hoofdcoach van onder meer Bröndby IF, Fulham FC en Anzji Machatsjkala nadat Guus Hiddink destijds was opgestapt.
De andere veelgenoemde kandidaat is Jan de Jonge. De ex-trainer van onder meer Heracles Almelo en sc Heerenveen neemt een prominente plek in als het gaat om de vacature. De Drent is nu actief bij het Cypriotische Nea Salamani Famagusta.

Oude bekende
Mario Been is een derde en andere kandidaat voor de functie. De 52-jarige Rotterdammers staat als vanouds weer hoog op het lijstje in Nijmegen. De coach schreef in het seizoen 2008-2009 Europese geschiedenis met NEC. Been vertrok en ging verschillende avonturen aan bij Feyenoord en het Belgische Genk, maar tot een succes leidde dat niet. De Rotterdamse oefenmeester was afgelopen zomer al nadrukkelijk in beeld als opvolger van Ruud Brood.

Foto: Wikimedia/Commons