Voorafgaand aan de presentatie van Voorschotje.nl als nieuwe hoofdsponsor, nam Alex Pastoor de tijd voor het wekelijkse perspraatje. De trainer toonde zich tevreden met de ontwikkelingen op de transfermarkt.
"Zowel kwalitatief als kwantitatief hebben wij de selectie goed kunnen versterken. Met deze selectie gaan we meedoen voor het linkerrijtje". Ondanks de jubelstemming in Nijmegen, waar zelfs over Europees voetbal wordt gesproken, blijft Pastoor de rust zelve. "De afgelopen tien jaar is NEC gemiddeld 13e geëindigd in de Eredivisie, de doelstelling is nu dus vier plaatsen hoger. Dat lijkt mij ambitieus genoeg, maar dat kan over tien wedstrijden zomaar anders zijn. Zowel in positieve, als in negatieve zin."
Zoals gewoonlijk wilde Pastoor over de opstelling geen mededelingen doen. Wel wilde de oefenmeester kwijt dat het meespelen van Nick van der Velden een ‘lastige klus’ zou worden nadat hij enkele dagen geleden door zijn rug is gegaan. Alle spelers die zijn aangetrokken zijn in principe fit genoeg om te spelen, ook Nathaniel Will zal vermoedelijk met de selectie afreizen naar Doetinchem.