Ali Messaoud begon voor het eerst sinds een tijdje weer in de basis van NEC, maar zag Excelsior met 0-1 winnen. De Nijmegenaren kwamen amper tot goed uitgespeelde aanvallen of grote kansen. Dat mag je een aanvallende middenvelder als Messaoud dan ook wel mede aanrekenen. 

Toch ziet hij dat anders. "Ik heb geen grote kansen gemist en we hebben ook geen grote kansen gecreëerd. Zij krijgen twee mogelijkheden en scoren er één en wij krijgen wat mogelijkheden maar scoren geen doelpunten. Dat is zuur, daar zijn we geïrriteerd over. Ik vind niet dat het kansen creëren een probleem is, er zijn genoeg wedstrijden waarin je wel genoeg kansen creëert, ADO Den Haag, PEC Zwolle. Die wedstrijden kun je je ook herinneren. Daar hebben we heel veel kansen gemist, maar in deze wedstrijd hebben we tot de goal het betere van het spel. Toch verlies je die wedstrijd."

Uit de mond van Messaoud klinkt toch een mistroostige ondertoon. "Of je nou veel of weinig kansen creëert, ze gaan er toch niet in. Moedeloos is een te groot woord, anders zouden we hier nu niet meer hebben gestaan. Maar dat het ons zorgen maakt is duidelijk. Om de wedstrijd te winnen moet je een goal maken. Dat gebeurt niet. We hebben nog twee wedstrijden, misschien nog zes wedstrijden (met de play-offs erbij). Het maakt niet uit hoeveel wedstrijden er zijn, we zullen toch door moeten gaan."

De veel besproken reeks van twaalf nederlagen in dertien wedstrijden is natuurlijk niet goed voor zo’n jeugdige selectie. "Voor het zelfvertrouwen moet je wedstrijden winnen. Het is een jonge groep die veel verliest, dus het zelfvertrouwen zal niet op het hoogtepunt zijn. Maar we hebben nog allemaal vertrouwen in de groep. Ik denk dat je nou, om heel eerlijk te zijn, rekening moet houden met de play-offs en daar ook op moet voorbereiden. Je kan wel blijven hopen op een goede afloop, maar je moet ook realistisch zijn en naar de stand van zaken kijken."

Gedurende het interview stonden de supporters op gepaste afstand tegen de deuren van de hoofdingang te bonken. Dat is lastig voor de spelers. "Zoiets is nooit leuk, ongeacht de leeftijd van de groep. De supporters horen je ten alle tijden te steunen. Tuurlijk begrijp ik hun frustratie, maar wij zijn ook gefrustreerd. Ik weet niet of dit ons beter laat voetballen." Nu wordt er een week niet gevoetbald en over twee weken ontvangt NEC AZ. De voorbereiding zal niet anders zijn. "Nee, niks anders dan we anders doen. Hard werken, hard blijven trainen. Concentreren op AZ." 

Foto: Rob Koppers