Zondag is het weer Derby-tijd, want dan gaat NEC op bezoek in het Gelredome. Zowel de Nijmegenaren als de Arnhemmers hebben zich door de interlandbreak optimaal kunnen voorbereiden voor de Gelderse burenruzie. De Derby is een wedstrijd op zich, een wedstrijd waarin details het verschil zullen gaan maken. De KNVB heeft Serdar Gözübüyük aangewezen om de wedstrijd in goede banen te leiden. De Derby begint zondag om 12.30 uur.

Drie uit 27
NEC won slechts drie van haar 27 uitwedstrijden in Arnhem. In Nijmegen wonnen de rood-groen-zwarten daarentegen zestien van de 28 duels. Het thuisvoordeel speelt dus klaarblijkelijk een belangrijke rol. Ondanks het magere winstpercentage in Arnhem keerden de Nijmegenaren vaker met dan zonder resultaat terug naar Nijmegen. In totaal wist NEC zestien keer minimaal één keer een punt mee te nemen, waarvan dus drie overwinningen en dertien remises. Vitesse wist van de 27 ontmoetingen er elf thuis om te zetten in winst. De Arnhemmers hebben wel een overwicht gezien het aantal gescoorde goals. NEC wist in Arnhem 25 keer het net te vinden, terwijl Vitesse 39 keer scoorde. Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen de Gelderse ploegen in een 1-1 gelijkspel. Ex-NEC’er Navarone Foor zette Vitesse in de eerste helft op voorsprong, maar in de absolute slotfase van het duel zorgde Dario Dumic voor de gelijkmaker.

Veerkracht
NEC beschikt over de nodige veerkracht en wilskracht. Wanneer NEC dit seizoen op voorsprong kwam, werd er ook daadwerkelijk een resultaat geboekt. In tien van de 26 wedstrijden kwamen de rood-groen-zwarten op voorsprong en slechts één keer verloor NEC (1-2 verlies tegen Feyenoord). NEC won zeven keer een wedstrijd nadat ze de openingstreffer wisten te noteren en twee keer eindigde het onbeslist. Wanneer de tegenstander de openingstreffer weet te maken hoeven de Nijmegenaren niet te wanhopen. NEC heeft namelijk voldoende veerkracht om een wedstrijd te doen kantelen. Waar dit seizoen de tegenstander de openingstreffer wist te noteren, stapte NEC dit seizoen al zes keer met een resultaat van het veld. De ploeg van trainer Peter Hyballa kwam dit seizoen al tien keer (!) terug van een achterstand en deze statistiek kunnen ze in hun zak steken richting zondag.
Hoewel NEC nog altijd geen geoliede machine is en de doelpunten niet aan de lopende band te noteren zijn, hoeft NEC niet te vrezen dat het geen doelpunt maakt. Sinds 25 september scoorde NEC minimaal één keer drie opeenvolgende wedstrijden. Tot vandaag heeft NEC twee duels achtereen niet weten te scoren. Statistisch gezien hebben de Nijmegenaren een grote kans om tegen Vitesse tot één doelpunt te komen.