Vanwege de uitbraak van het Corona-virus wordt er in Nederland niet gevoetbald tot september. Een mooie gelegenheid om eens in de archieven te duiken met ForzaNEC, om memorabele wedstrijden, periodes en momenten terug te halen. Deze keer kijken we terug op de laatste overwinning op NAC Breda, op 12 februari 2010.
 
Het is februari 2010, NEC heeft een redelijke start van de tweede seizoenshelft met onder andere overwinningen op Vitesse en directe concurrenten Sparta en RKC. Tegen de laatste twee tegenstanders lukt het NEC om in de laatste minuut te scoren, tegen Sparta was het Saidi Ntibazonkiza en tegen RKC Bas Sibum. Zo behaalt NEC drie overwinningen uit vier wedstrijden. Tussendoor werd in het bekertoernooi met 3-2 verloren van Ajax. De volgende tegenstander van NEC is NAC Breda. De Brabanders staan hoger op de ranglijst dan NEC en zijn dan al een lastige kluif voor NEC.

Het is een wedstrijd die vooral Bram Nuytinck zich goed kan herinneren. De geboren NEC-fan uit Heumen maakt zijn eerste twee goals in het betaalde voetbal. Wat zo bijzonder hieraan is, is dat de goals exact op elkaar leken. Twee keer scoort Nuytinck met een kopbal, twee keer uit een corner, twee keer komt hij voor zijn man en verrast hij de keeper Jelle ten Rouwelaar. Een unieke prestatie van de jonge verdediger. Patrick Pothuizen krijgt het nog aan de stok met Anthony Lurling, de verdediger maakt een slaande beweging naar Lurling en moet eigenlijk een rode kaart ontvangen, maar die krijgt hij niet. NEC komt nog op 3-2 door Arek Radomski en uitgerekend Pothuizen kopt de 4-2 binnen. NEC wint met 4-2 van NAC Breda en dat is nog steeds de laatste overwinning van de Nijmegenaren op die ploeg.