Vanwege de uitbraak van het Corona-virus wordt er in Nederland niet gevoetbald tot en met 6 april. Een mooie gelegenheid om is in de archieven te duiken met ForzaNEC, om memorabele wedstrijden, periodes en momenten terug te halen. Vandaag blikken we terug op twee historische duels tussen NEC en Feyenoord.

Feyenoord is niet de favoriete tegenstander van NEC, de Nijmegenaren wonnen maar 18,3% van hun competitieduels met de Rottendammers. Toch zaten in al die jaren ook leuke wedstrijden tussen voor NEC. We pikken er twee uit.

2006: NEC-Feyenoord 4-1
In het seizoen 2006/2007, het eerste onder Mario Been, eindigde NEC op de 10e plaats. NEC speelde dat jaar tweemaal tegen de Rottendammers en deden het verrassend goed. Met een grote overwinning thuis en een gelijkspel in De Kuip hield NEC goed stand tegen de elf van Feyenoord die destijds de zevende plek bezette.

Het bleef in de thuiswedstrijd lang 0-0, totdat Brett Holman in de 54ste minuut de Nijmegenaren op voorsprong schoot. Ook in de slotfase wist Feyenoord keeper Henk Timmer drie keer geen redding te maken. Door goals van Chris Eagles, Dominique Kivuvu en Andrzej Niedzielan stond NEC in de 87ste minuut met 4-0 voor. De eindstand werd door Patrick Pothuizen bepaald, door zijn eigen goal eindigde de wedstrijd in 4-1.

Foto’s: Rob Koppers