Vanwege de uitbraak van het Corona-virus wordt er in Nederland niet gevoetbald tot en met 6 april. Een mooie gelegenheid om eens in de archieven te duiken met ForzaNEC, om memorabele wedstrijden, periodes en momenten terug te halen. Vandaag kijken we terug naar een aantal edities van de Gelderse derby.
 
In 2017 stond de Gelderse derby voor het laatst op het programma. NEC verloor die wedstrijd in Arnhem met 2-1. Sindsdien hebben de twee Gelderse clubs niet meer tegen elkaar gespeeld. Daarom kijken we terug naar een paar bijzondere edities van deze burenruzie.
 
2009: Vitesse-NEC 2-2
Op 13 september 2009 mocht NEC op bezoek bij directe concurrent Vitesse. NEC bezette de dertiende plaats, één plek hoger dan de Arnhemmers. Er waren dus veel belangen voor deze wedstrijd. Toenmalig hoofdcoach Dwight Lodeweges beloofde nog op de supportersavond een overwinning. Die zou best welkom zijn want de Nijmegenaren hadden dit seizoen nog maar één keer gewonnen. Kan NEC voor het eerst sinds 1979 winnen in Arnhem? NEC kreeg op slag voor rust een tegengoal door Santi Kolk nadat de Nijmegenaren doorspeelden terwijl Rens van Eijden geblesseerd op de grond lag. De wedstrijd leek beslist nadat Claudemir de 2-0 binnen kopte. NEC gaf echter niet op en kwam met een geheim wapen. Zijn naam: Björn Vleminckx. Met een inworp die op een corner lijkt kon Ramon Zomer twee minuten voor tijd de 2-1 binnenkoppen. Vleminckx miste in de extra tijd nog een grote kans maar maakte dat een minuut later weer goed. Wederom met een super-inworp kwam de bal bij Arek Radomski en scoorde hij (met hulp van Kevin van Diermen) de gelijkmaker!