Na het teleurstellende verlies tegen RKC staat nu de volgende wedstrijd op het programma voor NEC. PSV is de tegenstander op zondagavond in De Goffert en Rogier Meijer blikt daarop vooruit, nadat hij eerst nog even terugblikt op afgelopen week.

“Uiteindelijk waren we afgelopen zondag teleurgesteld en ook wel boos over de manier waarop we gespeeld hebben. Ook over het feit dat we, zelfs in een slechte wedstrijd van ons, de doelpunten veel te makkelijk weggeven. We hebben dat besproken en qua energie en intensiteit was het gewoon te weinig in die wedstrijd”, aldus Meijer. “Als je alle interviews terughoort dan raakt iedereen daarin de kern. Dan bespreek je dat daarna en dan moet je het achter je laten. Iedereen heeft weleens een mindere wedstrijd, dat heeft ook te maken met vorm. Alleen de energie en intensiteit was echt te laag en dat moet wel echt altijd aanwezig zijn. Zondag moet dat wel gaan gebeuren.”

Akman

Een afwezige op de training van vrijdag was spits Ali Akman. Tegen RKC stond de Turkse spits nog in de basis maar in de rust werd hij er door Meijer vanaf gehaald. Het is de vraag of Akman er zondag bij is tegen PSV. “Ali is ziek dus het zou kunnen dat hij er zondag gewoon bij is. Het is even kijken hoe dat zich ontwikkelt en dan kan hij eventueel aansluiten.”

“Het is kijken hoe we de puzzel gaan neerleggen maar in mijn hoofd is dat al wel gebeurt. Ik weet wel welke kant we op willen en vandaag op de training hebben we daar ook wat dingen in geprobeerd. Het is even kijken wat we daarvan vonden en dan zal zondag de puzzel gelegd zijn.”

De tegenstander

PSV verloor donderdagavond het beslissende Europa League duel van Real Sociedad en ligt daarom uit dat toernooi. Dat zal voor de Eindhovenaren een flinke klap zijn geweest en het is dus maar de vraag hoe zij in De Goffert voor de dag zullen komen. “Achteraf kunnen we dat misschien stellen maar nu zeker nog niet. PSV heeft een hele goede en brede selectie waar ook een aantal jongen van een blessure zijn terug gekomen de afgelopen tijd. Op de bank hebben ze ook veel kwaliteit en ze kunnen dus ook rouleren. Ze hadden natuurlijk liever gewonnen en dat had ze een beter gevoel gegeven. Zondag is weer een andere wedstrijd.”

“Er zijn zeker mogelijkheden en ruimtes die we kunnen bespelen. Je weet natuurlijk wel dat zij veel kwaliteit hebben en we zullen zondag echt scherp moeten zijn. We willen snel in de duels komen en onze afspraken goed nakomen dan hebben we zeker een kans”, sluit Meijer af.

Foto: Rob Koppers