Rogier Meijer telde zijn zegeningen na het 1-1-gelijkspel bij AZ. Hij erkende dat de Nijmeegse club van geluk mocht spreken dat het niet verloor. Tegenover ForzaNEC blikt de trainer vooruit op het komende duel van zondag tegen SC Heerenveen.

“Je wint uiteindelijk een punt. Dat doet iets met de moraal van het elftal en dat stralen ze ook uit. Realistisch was dat tegen AZ het maximaal haalbare.” In de as van het veld stond NEC goed opgesteld, maar er waren ook nog verbeterpunten te zien. “We speelden bij vlagen goed voetbal tussen de ruimtes. Na de 1-1 heb ik een ploeg gezien die veel foute passes en slordigheden heeft gemaakt, waardoor je niet meer van de eigen zestien afkomt.”

Dankzij een excellerende Jasper Cillessen hield NEC een punt over aan de krachtmeting tegen de Alkmaarders. “Het is niet de bedoeling dat hij iedere week zo in de picture staat. Zijn verwachtingspatroon ligt natuurlijk enorm hoog en dat heeft hij uitstekend waar gemaakt. Hij is ervaren en straalt veel rust uit.” Naast Cillessen blonk ook Iván Márquez uit in Alkmaar. “Het spel ligt hem heel erg. Door zijn spel geeft hij wel een signaal af naar medespelers”, zegt Meijer.

De tegenstander

Wat volgt is een korte voorbereiding voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen. “Het is kortdag, maar we hebben geen keuze. Ik verwacht dat ze weer met een vijf-mans defensie gaan starten. Ze hebben pas één tegendoelpunt gehad. Het is een gesloten ploeg met ook een hele sterke aanval.” Gaat in het Friesland een formatiestrijd worden of blijft de basiself op het veld staan? “We hebben op meerdere scenario’s getraind. Merendeels zal het afhangen van de beschikbaarheid van de spelers. Er waren wat jongens met pijntjes, maar we hebben ook moeten vechten voor een punt tegen AZ.”

Nieuwe spelers

Afgelopen week brak ook de transfer deadline aan in Nederland. Zo heeft NEC haar gewenste spits toch nog kunnen vastleggen. “Ik vind het moeilijk om nu al wat te zeggen. Hij is sterk en kan goed koppen. Hij speelt met veel diepte en is erg balvast.” Ook Terry Lartey Sanniez kreeg op de slotdag van de transfermarkt nog een contract. “In de voorbereiding was er nog geen sprake van een contract. Sanniez is altijd een hardwerkende speler en heeft een hele goede invloed op de rest van het team. Het is ook fijn om wat extra opties te hebben in het team”, zo sluit de oefenmeester af.

Foto: Rob Koppers