Zaterdagavond leek het er lang op dat NEC, toch wel verrassend, de drie punten mee ging nemen in het uitduel met AZ, maar één minuut voor tijd kopte Zakaria Aboukhlal gelijkmaker tegen de touwen (1-1). Rogier Meijer baalt van deze late tegentreffer en de twee misgelopen punten in Alkmaar.

“In de laatste minuut, ja dat is erg zuur. Ik vond gedurende de tweede helft dat we heel weinig hebben weggegeven. We hebben gevochten als leeuwen en dan is het erg balen dat je die bal nog tegen krijgt”, aldus Meijer bij ESPN. We werken hard en verdedigen compact met elkaar. In de eerste helft stonden we iets te laat en iets te dicht bij de eigen zestien en daar werd AZ gevaarlijk uit. Ze helpen elkaar en er zit een soort onverzettelijkheid in, dat doen we als team erg goed.”

“Als je echt gaat kijken denk ik dat we de tweede helft bijna niks hebben weggegeven. We kwamen er zelfs een aantal keer gevaarlijk uit in de omschakeling en dan hadden we het kunnen beslissen. Daarin waren we te onzorgvuldig, maar dat heeft ook te maken met de meters die de jongens al gemaakt hebben.”

Bij de late tegentreffer ziet de trainer echter wel een aantal dingen misgaan bij zijn ploeg. “Er gebeurden volgens mij heel veel dingen. Eerst maken we een onnodige overtreding. Daarna stappen we allemaal terug richting de zestien zonder om ons heen te kijken wat er gebeurt met de bal. Dan wordt die vrije trap snel genomen door de keeper, er loopt iemand door en ze staan vrij bij de tweede paal. Om precies aan te geven wat er gebeurt zal ik het moeten terugkijken, maar ik denk dat je geconcentreerd moet blijven tot het eind en zorgen dat je de voorzet eruit haalt. Als die voorzet dan toch komt moet je in het duel zitten en dat was te weinig in dit geval.”

“Ik denk dat we op de goede weg zijn. We zijn lastig te verslaan als team en vandaag ook weer doen we aan de bal hele aardige dingen. Dat was misschien iets minder dan de vorige wedstrijd maar dat heeft natuurlijk ook met AZ te maken. Dus ik denk dat we tevreden mogen zijn over hoe we het doen tot nu toe en de focus gaat nu op Cambuur aanstaande vrijdag”, sluit Meijer positief af.

Foto: Rob Koppers