Voor NEC wacht zondag het treffen met PSV, een club waar NEC uit nog nooit van won. De Eindhovenaren moesten donderdag nog aan de bak tegen Arsenal, maar wonnen knap. Trainer Rogier Meijer zag ook het duel tussen PSV en Arsenal.

Meijer heeft niet alleen analyserend naar PSV – Arsenal gekeken. “Natuurlijk heb ik een beetje gekeken naar hoe ze spelen, maar ik kijk ook als liefhebber. En het is een knappe prestatie tegen een topploeg uit Engeland, maar je kunt onze wedstrijd niet vergelijken met die van donderdag.”

Meijer verwacht niet dat het in euforie verkerende PSV zijn team gaat onderschatten. “Ik denk dat ze gefocust zullen zijn. Ze hebben een lastig schema met twee keer Arsenal, Bødø/glimt, AZ en wij. Je ziet wel dat ze er tegen Groningen in zes minuten ook drie tegen krijgen, dat gebeurt ook met dit team.” Meijer ziet PSV bij wedstrijden in fases goed spelen, maar er zijn ook minder goede fases. In die mindere fases zal NEC dus moeten toeslaan. “We moeten de afspraken nakomen. We hebben zeker in de omschakeling de ruimte om iets te creëren, maar het belangrijkste is om in de wedstrijd te komen,” met dat laatste doelt de trainer waarschijnlijk op het voorkomen van een (snelle) tegengoal.

De trainer overweegt om Philippe Sandler zondag in de basis te laten starten. De verdediger lijkt steeds fitter te worden. “Ja dat is een afweging die we maken. Hij had het zondag bij zijn invalbeurt ook zwaar, dus daar moeten we even naar kijken. Ook Joris (Kramer, red.) zou kunnen spelen, maar die heeft ook lang niet gespeeld. Dus we moeten even kijken welke afwegingen we hier in gaan maken.”

Kritiek

Waar Meijer na de laatste wedstrijd vorig seizoen nog vrolijk werd toegezongen kon hij zondag tegen Go Ahead Eagles op een ‘Meijer rot op’ rekenen. Doet dat iets met de trainer? “Je hebt liever dat ze je anders toezingen, maar dit hoort bij mijn vak. Intern merk ik daar niet zoveel van. Ik was natuurlijk ook teleurgesteld zondag, maar mijn stemming is niet veranderd”, stelt de trainer.

Foto: Rob Koppers