Rogier Meijer kijkt uit naar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles voor een plek in de halve finale van het KNVB bekertoernooi. Er staat dus ook wel echt iets op het spel. Toch benadert de trainer deze wedstrijd net als alle anderen. “We benaderen wedstrijden nooit anders.”

“We hebben hetzelfde gedaan, tegenstander geanalyseerd en ons eigen spel daar tegenover gezet. We weten dat het een kwartfinale is, dat het om één wedstrijd gaat en dat er ook weer publiek is. Kortom dat er wat extra dingen bij komen kijken, maar ik denk dat we dat ook wel nodig hebben. Zodat we dat kunnen gebruiken en we morgen scherp zijn. Simpel gezegd zijn het nog drie wedstrijden om dit seizoen het mooiste ooit te maken voor NEC. “Dat is wel heel kort door de bocht”, zegt de trainer lachend. “We moeten het bekijken van wedstrijd tot wedstrijd, maar als je een halve finale van de beker kan halen, zou dat geweldig zijn voor de club. Zeker omdat je ook nog thuis kan spelen dan. Dat weten we al. Daarin zien wij een unieke kans, maar deze wedstrijd moet eerst gespeeld worden en daar moeten wij ons op richten.”

In de vorige bekerwedstrijden kregen vaak andere spelers dan gebruikelijk de kans, denk aan Danny Vukovic, Mikkel Duelund en Ilias Bronkhorst. Nu het er een halve finale op het spel staat, zouden er misschien minder wisselingen mogen worden verwacht. “Vukovic speelt sowieso. Ten opzichte van zaterdag zal er wel een ander team staan, omdat er een aantal jongens niet kunnen spelen. Er zal echter zeker een herkenbaar elftal staan, wat je de afgelopen weken ook hebt gezien. We willen graag de halve finale halen en we denken dat het met dit elftal moet kunnen.”

Of dit betekent dat NEC ook in 5-3-2 gaat spelen, wil Meijer niet zeggen. “Dat zullen we morgen zien. Het fijne aan ons elftal is dat we kunnen variëren en dat zal morgen misschien ook wel gebeuren.” Ook Meijer is blij dat er weer publiek bij mag zijn. “Daar heeft iedereen naar gesnakt, niet alleen wij, maar elke club, elke voetballer en elke trainer. Dat kan je in sommige wedstrijden ook over een dood punt helpen. We zijn heel blij dat een gedeelte van de mensen terug is en ik hoop dat volgende week iedereen terug kan komen.”

Foto: Rob Koppers