Rogier Meijer zag dat zijn ploeg NEC tegen NAC Breda eigenlijk tachtig minuten lang geen vuist kon maken. Alleen over de eerste tien minuten van de wedstrijd is de trainer tevreden, maar daarna werd het spel van de Nijmegenaren gedomineerd door individuele fouten.

“We begonnen eigenlijk hartstikke goed, rustig aan de bal en een grote kans creërend. Vanuit de bank dacht ik op dat moment dat we NAC wel zouden kunnen breken, als we een goal zouden scoren”, blikt Meijer tegenover ForzaNEC terug op de optimistische start van NEC. ” Maar dan doen we het zelf bij beide goals op veel momenten gewoon niet goed. Dan wordt het slordig: de passes die je in de eerste tien minuten speelt, komen daarna ineens niet meer aan. Dan kan het ook nog 3-0 worden als Bart van Rooij de bal weggeeft, dus ik heb gewoon veel persoonlijke fouten gezien.”

Hoewel er de tweede helft minder cruciale fouten werden gemaakt, was het spel misschien nog wel slechter. “We hebben weinig gecreëerd. We liepen continue achter de bal aan. Voordat we in de buurt van de goal kwamen, waren we de bal alweer kwijt. Op gegeven moment zie je het dan uit elkaar vallen. Aan de bal was het heel matig”, stemt Meijer in. Ook zijn systeemwissel gaf weinig verschil. “Op gegeven moment hebben we Edgar Barreto op het middenveld gezet, omdat we één speler over hadden in de opbouw. Terry Lartey Sanniez en Cas Odenthal kunnen de opbouw prima zelf verzorgen. Althans, ze hebben het in zich, maar ik heb gewoon heel veel foute passes gezien. Dat heeft meer te maken met de vorm van de dag. Ik vond dat Terry nog een heel behoorlijk niveau haalde, maar zowel Cas als hij leverde toch een aantal keer zomaar over de as de bal in. Dan is het heel moeilijk over die dip heen te komen. Dat is een beetje het verhaal van de wedstrijd.”

Toch is Meijer niet enorm onder de indruk van NAC Breda. “We hoeven niet bang te zijn van dit NAC. Als wij een beter niveau halen, kunnen we met deze ploeg meekomen. Maar we moeten wel leren van de onvolwassen fouten die we maken. In de play-offs heb je maar één wedstrijd, dus dan kun je geen risico’s nemen achterin”, aldus Meijer, die deze week in Go Ahead Eagles opnieuw een geduchte tegenstander wacht. “Jammer dat Barreto voor die wedstrijd geschorst is, maar we gaan kijken hoe het deze week met Rens van Eijden gaat. Bovendien heeft Jordy Bruijn weer minuten gemaakt, dus dat is een lichtpuntje.”