Tussen alle topwedstrijden door zou je bijna vergeten dat NEC nog speelt tegen PEC Zwolle, zondagavond om 20:00 uur. Het belang van deze wedstrijd is trainer Rogier Meijer, die onlangs zijn contract tot medio 2025 verlengd heeft, gelukkig niet ontgaan. In gesprek met ForzaNEC geeft hij aan hoe belangrijk deze wedstrijd is met het oog op plaats vijf. Ook geeft de trainer een update over de geblesseerden binnen de selectie.

De vrijdag begon met het grote nieuws dat Meijer met één jaar heeft bijgetekend. De manager begon in 2019 bij NEC en kreeg vanaf 2020 de volledige verantwoordelijkheid over de ploeg. Sindsdien loodste hij de destijds in zwaar weer verkerende Nijmegenaren naar de Eredivisie en de finale van de beker. Meijer is enorm blij bij NEC en verheugd dat het avontuur nog niet afgelopen is. “Ik ben trots dat ik trainer ben van deze club. Dit is een club met ambitie en dat heb ik ook, dus ik ben blij dat ik mijn contract heb mogen verlengen.”

Vijf jaar Meijer

Dankzij deze nieuwe verbintenis ligt mag Meijer zich op gaan maken voor zijn vijfde seizoen als hoofdtrainer in Nijmegen. Iets wat hij vooraf niet had gedacht. “Natuurlijk niet, ik denk dat niet één trainer dat verwacht. Daar denk je ook niet over na op het moment dat je tekent.” Na de wedstrijd tegen Vitesse van afgelopen weekend vertelde de 42-jarige Doetinchemmer al dat een verlenging van het dienstverband eraan zat te komen, maar binnen de club was dit allang geen nieuws meer, geeft de trainer aan. “We hebben in maart al een eerste gesprek gehad. Dat is voor mij ook het belangrijkste gesprek geweest.” In dit gesprek gaf de leiding van de club, van technisch directeur Carlos Aalbers tot en met de RVC aan het volste vertrouwen in Meijer te hebben.

Het uitgesproken en breed gedragen vertrouwen maakte de onderhandelingen over een nieuw contract gemakkelijk. Speciale voorwaarden of excentrieke wensen had Meijer zelf ook niet. “Zo werken wij niet. Carlos (Aalbers, red.) en ik hebben heel veel vertrouwen in elkaar, dus hij hoeft ook geen toezeggingen aan mij te doen.” Voor de hoofdcoach is het vooral van belang dat het goed gaat met zijn team. “Je mag als trainer ook gelukkig zijn met deze club en hoe wij het nu doen, dat is voor mij het belangrijkst.” Hoe gelukkig Meijer ook is met NEC, de blik gaat meteen weer op de volgende wedstrijd. “Voor nu is (PEC) Zwolle voor ons heel belangrijk.”

Voorzichtig richting finale

Alles in Nijmegen staat in het teken van de bekerfinale op zondag 21 april, maar Meijer houdt de focus op zondagavond. Hij ziet dat zijn ploeg met een overwinning op PEC uitstekende zaken kan doen op de ranglijst. “Mochten we de aankomende wedstrijd winnen, staan we vijfde met nog maar vier wedstrijden te spelen. Dan hebben we alles in eigen hand.” Hoe belangrijk zondag is, ook Meijer weet welke wedstrijd voor de deur staat. De trainer sluit niet uit dat hij wat spelers rust gunt zondag, om blessuregevallen richting de finale te voorkomen. “We hebben dat de afgelopen weken constant gedaan. Sontje (Hansen, red.) en Brayann (Pereira, red.) hebben we een paar keer moeten wisselen omdat ze niet helemaal fit waren. Dat zou zondag met één of twee spelers ook kunnen.”

Blessurenieuws

De laatste weken houdt een heuse blessuregolf de Nijmeegse selectie in de greep, maar deze week heeft de trainer positieve signalen ontvangen uit de ziekenboeg. “Bram (Nuytinck, red.) en Dirk (Proper, red.) zijn weer bij de ploeg aangesloten en zitten zondag weer bij de selectie. Zij kunnen ook spelen.” Voor Bart van Rooij en Lasse Schöne komt PEC-thuis nog te vroeg. “Zij trainen allebei nog individueel. Lasse heeft een knieblessure, Bart een spierblessure. We moeten na zondag dag voor dag gaan bekijken hoe het met hen gaat.” Meijer is voor het tweetal hoopvol gestemd met het oog op de finale. “Ik hoop dat Bart en Lasse de finale kunnen halen. Daar heb ik best wel vertrouwen in.” Sontje Hansen, vorige week nog de grote held van Nijmegen door twee keer te scoren tegen Vitesse, is ook weer fit genoeg om te starten.

Foto: Rob Koppers