Trainer Rogier Meijer beschikt over een zo goed als fitte selectie als zijn ploeg het vrijdag (20:00) opneemt tegen FC Groningen. Joris Kramer is het enige twijfelgeval, maar daarentegen zijn Magnus Mattsson en Phillipe Sandler op de goede weg. “Zij trainen alweer even mee en gaan vanaf volgende week ook alle partijvormen meespelen.

Kramer is ziek. Als Meijer geen gebruik kan maken van de diensten van de centrumverdediger, heeft hij wel wat opties in zijn hoofd. “We zullen zien of ik die morgen eruit moet toveren.” De hoofdtrainer wil niet mee in de opmerking dat FC Groningen niet echt lekker gestart is. “Ze hebben vier punten uit drie wedstrijden, dus zo erg is het ook niet lijkt me. Ze hebben Ajax-uit bovendien al gehad. Met een nieuwe trainer en een aantal nieuwe spelers is het altijd even wennen. Ik denk wel dat het één van onze concurrenten is.”

Meijer zag vorige week ook dat Frank Wormuth na de wedstrijd geen blad voor de mond nam. “Dat is ook een stukje amateur-psychologie van de trainer, ik verwacht wel dat we een ander Groningen zien morgenavond. Dan is het is aan ons als elftal om daar weer op te reageren.”

Meijer is tevreden over zijn team en hoe het de voorbije weken heeft gepresteerd. “Ik denk dat we zeker op de goede weg zijn als elftal. Als je ziet hoe er getraind wordt, hoe er wordt samengewerkt, dat voelt goed aan. Het is jammer dat we afgelopen weekend niet gespeeld hebben, dus wat dat betreft zal het ook een beetje afwachten zijn hoe we er na twee weken weer voor staan.”

De transfermarkt is nog een week open (woensdag 31 augustus) en de roep om een extra spits neemt niet af. Meijer roept vanaf dag 1 van het seizoen al erop te vertrouwen minimaal één gewenste versterking binnen te krijgen en dat blijft onveranderd. Terry Lartey Sanniez traint ook al een tijdje mee. Voor de rechtsback, die ook in het centrum uit de voeten kan, is de situatie ook onveranderd. “We bekijken het tot de 31ste, mogelijk dat we dan weer verdergaan met elkaar. Voor nu is er nergens sprake van.”

Foto: Rob Koppers