NEC won vrijdagavond met 1-3 uit bij Roda JC. Het is een belangrijke overwinning in de strijd om een play-offticket. Een tevreden Rogier Meijer stond ESPN te woord.

“Het is lekker dat je na drie verloren wedstrijden wint bij een directe concurrent”, begon Meijer. De trainer van NEC vond dat NEC recht had op de drie punten: “Ik vond ons in de eerste helft sterk en dan scoor je verdiend de 0-1. In de tweede helft hadden we het even moeilijk, maar na die rode kaart zijn we eigenlijk niet meer in de problemen gekomen. De jongens hebben dit systeem (3-5-2) goed uitgevoerd. Of we in een ander systeem ook hadden gewonnen? Dat weet ik niet”, zegt Meijer lachend.

Meijer zag na de rode kaart van Erik Falkenburg een omschakelpunt in de wedstrijd. “Ik was nog niet zeker van de drie punten, maar het vergroot de kans wel. Je weet dat je wat meer kansen zult krijgen. Ik was erg blij met de 1-3, want dan weet je dat de overwinning binnen is.”

Meijer was ook erg te spreken over Elayis Tavsan, die een goeie wedstrijd speelde. “Ja, die jongen kan goed voetballen hè?”, zei Meijer vol trots. “Hij keek veel om zich heen en dan zie je dat het niet gaat om alleen Tavsan, maar om het team en dan is het een hele goeie voetballer”, concludeerde Meijer.

Volgens de trainer kan de ploeg hier veel vertrouwen uithalen. “Je verliest twee wedstrijden (VVV en De Graafschap) waar je het gevoel hebt dat er meer in zit en dan is het lekker dat je nu gewoon wint. We hebben een drukke periode voor de boeg dus dit is ook goed voor het vertrouwen”, eindigde Meijer.

Foto: Rob Koppers