Rogier Meijer is blij met het resultaat van zijn ploeg tegen sc Heerenveen. Op het spel was genoeg aan te merken, maar uiteindelijk tellen de drie punten. “Een uitwedstrijd die we wel vaker hebben gespeeld”, aldus Meijer.

Een lastige wedstrijd
“Een wedstrijd waarin we niet alle fases goed hebben gespeeld. In het begin vond ik ons wat angstig en onrustig in balbezit. Daarna kwamen we er wat beter in. Dan maken we ook een goede goal en kom je een aantal keren nog goed voorin. Uiteindelijk is het dan wel jammer als die 0-2 niet telt, want dan is de wedstrijd klaar.” Over het afkeuren van die 0-2 was Meijer ook boos. “Martens moest gaan kijken of Marquez hinderlijk buitenspel liep. Dat was al moeilijk te zien. Laat staan of het duidelijk is of het dan hinderlijk is. Zoals ik het zie, reageert de keeper helemaal niet op Marquez en die bal valt gewoon met een harde stuit in de kruising. Dus denk ik niet dat hij hem ooit gepakt had. Dat maakt nu niet uit, maar het was wel irritant.”

Na het afkeuren van de 0-2, werd Martens nog een keer naar het scherm geroepen door de VAR. “Het hele ritme was uit de wedstrijd. Daarna kregen we nog een penalty wel of niet. Ook een raar moment. Uiteindelijk vond ik dat we daarin wel goed verdedigden en weinig weggaven.” Het spel van NEC was niet altijd even best. Meijer had wel een duidelijk plan voorafgaand aan de wedstrijd. “Je zag dat je in de eerste helft dat we een aantal keren hoog druk hebben gezet. Laat ze maar de lange bal spelen, dat deden we goed. Aan de bal wisten we dat ze met twee spitsen zouden drukzetten. Dus wilden we het uitspelen drie tegen twee en dan kijken of we onze middenvelders een linie verder aan de bal konden krijgen, zodat we vanuit daar verder konden spelen. Daar maakten we niet de goede keuzes en waren we erg slordig in de passing.”

Einde van een roerige week
Het is wel een fijne afsluiting van een roerige week voor NEC. “Het is heel knap van het elftal dat ze karakter hebben getoond en dat we deze wedstrijd uit bij Heerenveen hebben gewonnen. We doen alsof het heel normaal is, maar uiteindelijk staan we nu achtste. Er zijn genoeg dingen om nog te verbeteren, maar er zit wel karakter in en daar mogen we trots op zijn.” Door die achtste positie hoeft NEC even niet meer naar beneden te kijken. “Vandaag was een belangrijk wedstrijd om aan te haken bij Cambuur. Daar zijn we nu op doelsaldo overheen.”

Meijer blij met Okita en Tavsan
Meijer was ook blij met de terugkomst van Jonathan Okita. De aanvaller maakte zijn eerste minuten in de basis sinds 20 november. “Hij heeft iets anders dan onze andere aanvallers. Je ziet dat hij nog wat ritme mist in zijn acties, maar later in de tweede helft kwam hij er wat beter in. Hij geeft gewoon wat meer diepte in het elftal en dreiging voor de tegenstander. Dan kunnen andere jongens ook weer voetballen.”

Ook Elayis Tavsan liet met een mooie goal zijn kwaliteiten zien vandaag. “Ik denk dat voor hem dit een hele fijne goal is, omdat hij een aantal keren in scoringspositie niet heeft weten te scoren. Hij komt er altijd en is ook altijd gevaarlijk en dreigend. Nu laat hij ook zijn kwaliteit zijn, maar ik moet hem ook een compliment maken. Ondanks dat hij de afgelopen weken dit niet kon leveren qua doelpunten, heeft hij wel heel veel arbeid verricht. Dat wordt je uiteindelijk beloond.”

Nieuwe fase voor NEC
De volgende wedstrijd ziet Meijer met vertrouwen tegemoet. “We spelen RKC thuis in een vol huis. Deze wedstrijd geeft ook weer iets meer vertrouwen. Daarna is Vitesse, dus dat worden twee mooie wedstrijden. Op dit moment hoeven we niet naar onderen te kijken. We kunnen we juist naar boven gaan kijken, om te kijken of we kunnen bijblijven voor de play offs voor Europees voetbal.”

Foto: Rob Koppers