Rogier Meijer verwacht een heet middagje Adelaarshorst aanstaande zondag. Zijn ploeg gaat dan op bezoek bij Go Ahead Eagles, de nummer 12 van de Eredivisie die op revanche aast na drie nederlagen op rij. “Vorig jaar zaten er 0 fans vanwege corona, maar het is een echt voetbalstadion waar het enorm leeft. Een geweldige ambiance waar we enorm naar uitkijken.”

Meijer zag zijn ploeg vorige week in het duel met Sparta (1-1) tot grote hoogte stijgen. Het was een van de beste vertoningen in het tijdperk van de oefenmeester bij NEC, zo vond hij zelf ook. “In de nabespreking heb ik de jongens beelden laten zien van het afjagen van de tegenstander en het creëren van kansen. Beide facetten gingen tegen Sparta erg goed, maar ik vind dat we sinds de winterstop gewoon een heel goed niveau halen. Bij de ploeg is er een duidelijke opwaartse lijn te zien.” Het enige wat Meijer die ploeg kan verwijten is het nalaten van doelpunten maken. “Maar daar leg ik de nadruk niet zo op, de jongens weten dat zelf uiteraard ook.”

Nieuw elan

De trainer heeft wel een verklaring voor het goede spel van zijn ploeg de laatste maand. “Ibrahim Cissoko brengt iets nieuws met zijn acties, Tavsan gaat steeds beter voetballen. Philippe Sandler brengt veel in de opbouw waardoor de middenvelders dichter bij de vijandelijke goal aan de bal kunnen komen. Allemaal facetten die het hele team beter laten functioneren.”

Sandler, die deze week ziek was en daarom nog een vraagteken is voor het duel van aanstaande zondag, maakt een uitstekende indruk in Nijmegen tot dusver. De 25-jarige Amsterdammer staat als rechtspoot links centraal achterin, maar valt desondanks op weinig ongemakken te betrappen. “Philippe heeft aangegeven dat hij liever vanaf links speelt. Het voordeel is dat hij daar makkelijker in kan dribbelen richting de goal.”

Marques

Pedro Marques kende een moeilijke start bij NEC, maar ontpopt zich tot ware supersub. Tegen Sparta kwam de Portugees een kwartier voor tijd binnen de lijnen en was hij al heel snel trefzeker. “Het woord supersub zal hij niet graag horen, maar de feiten liegen er niet om. Hij heeft dit seizoen vier keer gescoord en deed dat telkens als invaller. Hij heeft de kwaliteit om in de eindfase op de juiste plek te staan en bewees dat eens temeer.”

Foto’s: Rob Koppers | Orange Pictures