Trainer Rogier Meijer kan zijn geluk niet op na de overwinning (1-0) op Go Ahead Eagles. Invaller Ibrahim Cissoko zorgde in de blessuretijd voor een enorm belangrijk doelpunt. NEC steeg naar de achtste plaats in de Eredivisie en maakt nog volop kans op play-offs voor Europees voetbal.

De 19-jarige Cissoko maakte zijn eerste minuten in de Goffert nadat hij vorige week zijn debuut maakte tegen FC Utrecht. ”Het was niet de leukste wedstrijd om naar te kijken”, aldus Meijer tegenover De Gelderlander. ”Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar. Wij kregen wel de beste mogelijkheden, maar het lukte ons niet om heel grote kansen te creëren. Het moest komen van individuele acties, maar die waren er nauwelijks.”

De laatste thuisoverwinning dateert van 31 oktober 2021 tegen FC Groningen. ”Het is mooi dat we dan alsnog eindelijk weer eens een wedstrijd winnen en eindelijk weer eens in eigen huis. Logisch dat er dan veel ontlading is bij iedereen. Hier snakten we naar. Het moment van de goal en de maker maakte de zege nog specialer.”

Foto: Rob Koppers