Rogier Meijer ziet mogelijkheden aankomende zondag, wanneer NEC het in de eigen Goffert opneemt tegen Feyenoord. De oefenmeester ziet in dat Feyenoord een topploeg is, maar zeker na de wedstrijd eerder dit seizoen in De Kuip acht Meijer zijn ploeg niet kansloos.

“Het is op voorhand een wedstrijd die je kan winnen. We hebben laten zien in Rotterdam dat we het Feyenoord extreem moeilijk kunnen maken, maar deze keer spelen we niet in een volle Kuip. Dat is een voordeel voor ons natuurlijk. We gaan een plan maken en dan moet je top zijn om Feyenoord te verslaan”, aldus Meijer. Het is verder nog onzeker of NEC kan beschikken over Jordy Bruijn. De middenvelder liep in de wedstrijd tegen Heracles een hoofdblessure op en moest ook al de wedstrijd tegen FC Groningen missen. “We bekijken het van dag tot dag. We moeten natuurlijk geen risico’s nemen, aangezien het om een hoofdblessure gaat. Hij heeft vandaag voor het eerst weer volledig meegetraind, maar dit was maar een korte training. Het is afwachten.”

Bruijn’s vervanger in de wedstrijd tegen Groningen, Javier Vet, is ook niet geheel ongeschonden uit de wedstrijd gekomen. Meijer was wel erg tevreden over de spelers die de kans kregen tegen Groningen. “Die jongens hebben zich in de bekerwedstrijd goed laten zien. Dat geeft vertrouwen. Het is een groep die elkaar helpt en dat is prettig om te zien als trainer.”

Er ontbreken bij NEC natuurlijk nog steeds een hoop spelers, maar er lijkt licht aan het eind van de tunnel. “Ik verwacht dat Barreto en Okita na de interlandperiode aansluiten bij de wedstrijdselectie. Ze hebben donderdag voor het eerst weer een gedeelte met de groep meegetraind.”

Dan is er zaterdagavond natuurlijk ook nog de loting voor de kwartfinale van de beker. “Het is voor het tweede jaar op rij dat we de kwartfinale halen. Dat is een mooie prestatie. Ik ga nog niet speculeren op wie eventueel onze tegenstander gaat worden. Ik reageer wel als het zover is.”

Speler van Feyenoord, Guus Til, sprak in de media over het feit dat Feyenoord moeite heeft met 5-3-2 formaties. “Als je kijkt naar hun resultaten tegen ploegen die met vijf man achterop spelen, RKC gelijk, Vitesse twee keer verloren, Groningen uit gelijk en dan natuurlijk het knotsgekke duel tegen ons. Dat vinden ze moeilijk en dat is logisch op het moment dat de ruimtes klein zijn. Dat is zeker een ding wat we meenemen naar deze wedstrijd.”