Rogier Meijer zag zijn ploeg woensdagavond in de absolute blessuretijd alsnog winnen van FC Dordrecht (2-1). Volgens de trainer van NEC had het niet veel uitgemaakt wie ze tegenover zich zouden krijgen komende zaterdag in de play-offs. Hij ziet zijn ploeg wel een kans maken tegen Almere City.

Als NEC zaterdag hetzelfde als tegen FC Dordrecht doet, springt de trainer van de Nijmegenaren nog wel harder van de bank af stelt de commentator van ESPN. ”Dat is een wedstrijd met een andere spanning en met een andere lading”, zei Meijer tegenover ESPN. Maar ik ben sowieso blij dat we uiteindelijk nog gewonnen hebben omdat dat altijd het lekkerste gevoel is van voetballen. Maar zaterdag zou dat niet verkeerd zijn.”

NEC speelt zaterdag tegen Almere City. Van te voren zei Meijer dat hij met de staf had uitgesproken niet zijn voorkeur uit te spreken. ”Het had ons niet zoveel uitgemaakt van die vier die we tegen ons zouden krijgen omdat ik denk dat we tegen iedereen kans hebben en ook met iedereen een appeltje te schillen hebben. Almere is een goede ploeg, heeft veel ervaring, veel fysieke kracht, verdedigen gegroepeerd maar ik denk dat wij daar wel een kans maken en daar gaan wij alles aan doen.”

NEC had tegen FC Dordrecht best veel de bal, schoot veel maar het oogt niet super gevaarlijk. ”Nee, ik denk dat lastig was omdat de ruimtes super klein waren. Je begint eigenlijk met de tegenstander in het zadel te helpen door de 0-1 weg te geven. Zij hebben denk ik alleen vanuit de omschakeling gespeeld. Ik denk dat je een geweldige 1-1 maakt, waarin één keer raken, doorbewegen zat, was een mooie goal. Na rust hebben we volgens mij wel een paar goede kopkansen gehad met Beekman en Janga. We waren dichtbij, alleen drukte we niet af. Soms zal het wat opportunistischer moeten en zou je ook iets meer zoeken naar het schot en de voorzet. Zeker als een tegenstander zo laag speelt. Zaterdag is het een andere wedstrijd en ik denk dat er iets een andere scherpte is nog.”

De trainer bracht, tegen een tegenstander als FC Dordrecht, nog betrekkelijk laat Thomas Beekman in de ploeg en stapte daarmee van het drie centrale verdedigers-systeem af. ”Volgens mij heeft Édgar Barreto van de 60 minuten die hij heeft gespeeld er 58 op het middenveld gespeeld. Niet op papier, maar op het veld. Dan heb je twee man achterop en Édgar (Barreto, red.) op het middenveld. Er lag heel weinig ruimte om aanvallers neer te zetten en als je die er neer zet dan lopen ze eigenlijk direct tegen centrale verdedigers van hun (FC Dordrecht, red.) op. Uiteindelijk gaat het om geduld hebben, de bal rondspelen, het juiste moment van overlap van back, soms de voorzet spelen zoals je de goal maakte. We hebben op het laatste moment gewisseld maar dat was omdat je zaterdag een wedstrijd hebt.”

Drie keer winnen en je zit in de Eredivisie. ”Dat klopt, dus een mooie uitdaging”, sluit Meijer lachend af.

Foto: Rob Koppers