Rogier Meijer was zaterdagavond na afloop van de wedstrijd tussen PEC Zwolle en NEC erg blij met de belangrijke punten die zijn ploeg deze week pakte. In Overijssel zag hij zijn mannen sterk spelen, waardoor het linkerrijtje zelfs behaald werd door de Nijmegenaren. “Er is ook opluchting, maar ik heb hier niet aan getwijfeld.”

“Dat was mijn zoon. Hij vroeg of ik nog even kon bellen voordat hij naar bed moest”, lacht Meijer. “Hij was heel blij. Na de 1-2 durfde hij eigenlijk niet meer te kijken. Als je thuis zit is het nog spannender dan wanneer je langs het veld staat. Hij is twaalf en leeft helemaal mee. Dat is hartstikke mooi.”

“We hebben gewoon goed gespeeld vandaag. Dat levert deels ook opluchting op door de stand, maar ik heb daar niet aan getwijfeld. Die wedstrijd tegen AZ was extreem belangrijk om te winnen. Dan ontstaat er iets met elkaar en dat heb je gezien. Al vond ik dat Zwolle erg veel ruimte weggaf en dat kan tegen Fortuna helemaal anders zijn. We speelden een van onze beste wedstrijden van het seizoen denk ik. Daar ben ik erg blij mee.”

Dreiging vanaf de vleugels

Tegen Zwolle moest Youri Baas plaatsnemen op de bank. Sontje Hansen en Elayis Tavsan waren de vleugelspelers van dienst in de Hanzestad. Dat kon Meijer wel bekoren. “Je maakt een paar keuzes, zoals Sontje en Elayis op de vleugels. Daar moest het gevaar vandaan komen en dat heeft goed uitgepakt. Daardoor konden we op het middenveld makkelijker voetballen. Qua veldspel was er weinig op aan te merken volgens mij. We hadden alleen vaker kunnen scoren.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

“Volgens mij was het de eerste keer dit seizoen dat ze allebei in de basis starten. Dan heb je zeker dreiging. Ela was vandaag echt vast aan de bal, dat had Sontje iets minder. Zij zijn echte buitenspelers en die hebben we lang niet altijd beschikbaar gehad. Denk daarbij aan fitheid, maar het is fijn om te zien dat ze zo speelden.”

Ruimte op middenveld

Op het middenveld koos Meijer voor Mees Hoedemakers in plaats van Lasse Schöne. “Lasse heeft eigenlijk dinsdag, woensdag en donderdag niks kunnen doen door ziekte. Dan is het logisch dat je met een fittere speler start, zeker gezien de omstandigheden vandaag. Dat wist ik natuurlijk gisteren nog niet, maar die regen maakte het heel zwaar vandaag. Dat kreeg ik net ook te horen van de jongens. Helemaal dan is het lekker dat je een fitte hebt en Lasse nog kan brengen voor het laatste halfuur.”

Met Mees Hoedemakers en Dirk Proper op het middenveld liep het eerder tegen AZ ook al erg goed. “Ja dat klopt, maar ook tegen Ajax hebben wij verbetering laten zien in balbezit. Vandaag lag het ook aan de buitenspelers die heel dreigend waren. Dan moet Zwolle terug en is er voor de middenvelders mee ruimte. Ook is het lekker als je Philippe achter je hebt in de opbouw. Dat zijn allemaal zaken die meespelen. Mees loopt wat meer en Lasse speelt wat meer met de bal. Ze hebben beide al laten zien goed te kunnen spelen, dus het is lekker om er eentje achter de hand te hebben.”

“Ik ben blij om de prestaties die we geleverd hebben deze week. Dat hebben we met elkaar besproken als team. Dit is een belangrijk weekend omdat je goede zaken kan doen tegen een directe concurrent. Dat hebben we gedaan en daar ben ik blij mee. Ik heb er vertrouwen in dat als wij zo doorgaan dat we het goed gaan doen”, sluit Meijer hoopvol af.

Foto’s: Orange Pictures