Rogier Meijer zal zich maandagavond ongetwijfeld hebben zitten verbijten op de bank toen hij zijn ploeg op bezoek bij FC Eindhoven (0-1) kans op kans zag missen. “Het veldspel was hartstikke goed. We waren goed aan de bal en hadden heel veel lopende mensen, zonder bal dwongen we ze tot lastige keuzes. Dan moet je jezelf belonen”, verklaarde de hoofdtrainer na afloop voor de camera’s van ESPN.

“Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat we met 0-3, 0-4 de rust in hadden moeten gaan.” Ook met het oog op de wedstrijd van afgelopen donderdag, waarin NEC 120 minuten lang door het gaatje moest gaan, was het lekkerder geweest om de wedstrijd ergens in het slot te kunnen gooien. “Je weet dat het later in de wedstrijd lastiger wordt, maar desondanks hadden we toen nog best wel wat kansen.” Klagen deden de spelers niet, maar Meijer zag wel dat er een aantal laat in de wedstrijd doorheen zaten. “Je ziet het in het drukzetten en als je zelf wat meer onder druk komt, speelt de vermoeidheid wel een rol. Daar hebben we naar gewisseld.”

Meijer zag ook dat Eindhoven zelf wat kansen om zeep hielp. “Maar dat was alleen in de eerste fase van de tweede helft. Uiteindelijk had je toen de wedstrijd al beslist moeten hebben. Je komt een-op-een over 50 meter met de keeper, je schiet van 6 meter recht op de keeper af. Dat soort ballen mogen er wel in.”

Twee keer moest Alblas echt in actie komen bij die kansen van de thuisploeg en dat deed hij uitstekend. Meijer is logischerwijs blij dat de goalie na een kleine vormdip de draad weer opgepakt heeft. “Dat is met name voor hem heel prettig. Tegen Cambuur herstelde hij zich al goed, afgelopen donderdag vulde Matthijs (Branderhorst tegen Fortuna Sittard in de beker, red) het heel goed in. We hebben gewoon twee goede keepers en het is mooi om te zien dat zij, samen met Job Schuurman, druk bezig zijn om elkaar te verbeteren.”

“Al met al gewoon een hartstikke goede overwinning”, zo luidt de conclusie van Meijer. “Ook na donderdag. Iedereen had het toch over de beker en ook met het oog op de ranglijst was dit heel prettig. We slaan een gat met de ploegen onder ons en sluiten aan bij de top 6.”