NEC verloor donderdagavond de kwartfinale van de KNVB beker tegen Go Ahead Eagles met 0-2. In de eerste helft vielen beide doelpunten voor de bezoekers waardoor de ruststand ook de eindstand bleek te zijn. Trainer Rogier Meijer zag dat dat niet had gehoeven voor zijn ploeg. “Voor de 0-1 van Go Ahead krijg je eigenlijk twee 100% kansen met Tavsan en Akman.”

“Ik denk dat wij de eerste helft op de belangrijke momenten niet helemaal goed hebben gedaan”, aldus Meijer tegenover ForzaNEC. “Voor de 0-1 van Go Ahead krijg je eigenlijk twee 100% kansen met Elayis Tavsan en Ali Akman. Bij beide sta je in de zestien om vrij af te drukken. Bij het eerste moment van hen geen je een onnodige penalty weg en sta je 0-1 achter. Daarna is het een gelijkopgaande wedstrijd denk ik. Bij die tweede goal sta je bij een ingooi niet op te letten. Ik heb de goal nog niet terug gezien maar hij loopt zo door de as heen. Dan wordt het een wedstrijd waarin je erachteraan moet. Dat hebben we de eerste helft wel geprobeerd maar de tweede helft wat minder.”

Kritiek

Ondanks dat is Meijer het niet eens met de kritiek dat zijn ploeg de doelpunten te makkelijk weggeeft. “Ik denk dat dat wel meevalt. Na de winterstop geef je, op Feyenoord na, niet super veel goals weg. Dat doelpunt tegen PEC geef je knullig weg maar wel heel anders dan vandaag.”

“Vandaag en morgenvroeg zullen we er van balen. Daarna hebben we weinig keus en moeten we verder richting Heerenveen. Daar zullen we een prestatie neer moeten zetten en daar heb ik ook alle vertrouwen in. Dit team heeft al meerdere malen laten zien, en vandaag trouwens ook, dat ze er alles aan doen om een resultaat te halen”, zegt de strijdlustige coach.

Debuut Bony

Bij NEC maakte Wilfried Bony vandaag zijn debuut. Meijer was tevreden met zijn invalbeurt, ondanks dat de Ivoriaanse spits na twintig minuten geblesseerd uitviel. “Ik denk dat je zijn kwaliteiten wel gezien hebt. Als hij op het veld staat is er geen enkele twijfel dat hij belangrijk kan zijn voor ons elftal. Laten we hopen dat het meevalt. Natuurlijk als je Okita en Bony inbrengt dan gebeurt er iets. Bony zorgt er ook voor dat anderen beter gaan spelen. Zo’n type heb je verder niet. Daarnaast viel Okita ook prima in en dan zie je dat hij weer fit is en veel vertrouwen heeft, dus dat is goed voor de toekomst.”

“Bony kreeg een tik op zijn been bij zijn hamstring. Ik kan daar nu verder niks over zeggen. We moeten de komende dagen even kijken wat er dus aan de hand is”, sluit Meijer af.

Foto: Rob Koppers