Rogier Meijer werkte dinsdagmiddag met een fitte groep de laatste training af in aanloop naar weer een nieuw Eredivisie-duel. Woensdag komt FC Utrecht namelijk naar de Goffert. Een mooie krachtmeting voor de Nijmegenaren, die het mogelijk zonder middenvelder Dirk Proper moeten stellen. Proper is een belangrijke schakel voor NEC, zo ziet ook zijn trainer.

Bij veel supporters heerste het gevoel dat NEC vrijdag twee punten liet liggen bij Sparta. Meijer ervaart dat anders. “We hadden wel het gevoel dat er meer te halen was, maar als je kijkt naar de uitgespeelde kansen denk ik dat een gelijkspel de enige juiste afspiegeling was. Maar ik begrijp wel waar dat idee vandaan komt. We hadden toch meer balbezit, we voetbalden net wat makkelijker.”

Dat viel de mannen van de Jarda Podcast ook al op. Zij roemden het elftal om de ‘Meijer-mentaliteit’ en de rust die de ploeg uitstraalt, zeker ten opzichte van vorig seizoen. “Dat gevoel hebben wij de laatste tijd ook. We zijn zonder bal een lastige ploeg om doorheen te voetballen. Maar die controle komt vooral doordat we het zelf aan de bal heel goed doen. We zijn wat zekerder, daardoor komen we op plekken op het veld waar balverlies niet meteen fataal hoeft te zijn. Het wordt aan de bal echt beter, met Lasse Schöne en Dirk Proper als uitblinkers.”

Diezelfde Proper ontbrak dinsdag op de training. “Dirk heeft een kleine blessure aan de wedstrijd tegen Sparta overgehouden. Het is niet helemaal duidelijk wat er precies aan de hand is. Het was in ieder geval niet goed genoeg om vandaag op het veld te staan. We gaan morgen kijken of Dirk kan spelen.” Ondanks dat de wedstrijden elkaar nu in rap tempo opvolgen, is de fysieke gesteldheid verder geen probleem. “Alleen Jordy (Bruijn, red.) had vandaag nog wat last, maar ik reken morgen gewoon op hem.”

FC Utrecht kent een matige seizoenstart. Tegen Feyenoord werd er weliswaar spectaculair gewonnen, dat duel werd opgevolgd door een pijnlijke nederlaag in Enschede bij FC Twente (1-0) en een teleurstellend gelijkspel in de Galgenwaard tegen RKC Waalwijk (2-2). “Met weer een goed wedstrijdplan hebben wij tegen iedere ploeg kans om te winnen. Ook tegen FC Utrecht. We zijn niet specifiek met hun resultaten bezig, maar willen vooral ons eigen ding doen.”

Foto: Rob Koppers