Rogier Meijer was natuurlijk blij met de overwinning van NEC in Leeuwarden (0-1). De trainer vond dat zijn ploeg na rust uit had moeten lopen en zo de spanning had kunnen verminderen, maar “gelukkig was één doelpunt genoeg vandaag.”

“Dit is een van de betere gevoelens die je kan hebben”, begint Meijer bij ESPN. “Zeker in de eindfase was het op en neer, helemaal toen zij een tweede spits erbij zetten. Het elftal heeft constant alles gegeven en er was zeker een fase na rust waarin we de 0-2 hadden moeten maken. Dat is niet gebeurt en dan blijft het spannend.”

De trainer was blij met wat hij zag van zijn ploeg, zeker na de mindere resultaten van de afgelopen weken. “Ik heb vandaag een elftal gezien dat bereid is om vuile meters te maken, te werken voor elkaar en de duels aan te gaan. Dat heb je ook nodig om wedstrijden te winnen. Je ziet gelijk dat we dan ook meer kansen creëren dan in de voorgaande wedstrijden. Dit zullen we in ons elftal moeten houden om succesvol te zijn.”

Wondergoal Schöne

“Als je je 400e wedstrijd speelt en je schiet die bal dan zo binnen, dat is een geweldig scenario denk ik. Voor de wedstrijd zei ik nog tegen hem: ‘op naar de 500’ en daar moest hij wel om lachen. Ik denk dat we allemaal respect mogen hebben voor Lasse dat hij op deze leeftijd, met alle respect, altijd fit is. Dat is mooi voor het voetbal.”

De Deense aanvoerder is standaard basisklant bij de Nijmegenaren en slaat amper wedstrijden over, ondanks zijn leeftijd. Meijer ziet daar ook geen aanleiding toe. “Toen hij vanuit Heerenveen kwam had hij maar een halfjaartje gespeeld en daarvoor een tijd niet. Als je alles traint dan word je vanzelf fit, ook op die leeftijd. Hij speelt bij ons alles en dat is voor ons als club natuurlijk hartstikke mooi.”

Sterke defensie en nieuwe TD

“Na een aantal weken waarin NEC de doelpunten wat makkelijker om de oren kreeg, hield het nu ook weer eens de nul. Eerder in het seizoen stonden de Nijmegenaren bekend om de sterke defensie en tegen Cambuur kwam dat weer een beetje terug. “Sandler deed het heel goed. Hij moest wel een beetje wennen aan het kunstgras zei hij net. Als je ziet wat voor ballen hij inspeelt en hoe hij leiding gaf aan de verdediging dan kan je daar alleen maar heel blij mee zijn. Daar worden we als elftal sterker van en dat is uiteindelijk het doel.”

“Als je vooraf over deze wedstrijd zou nadenken zou je niet kunnen bedenken hoeveel kansen er gecreëerd zijn. Daar hebben wij ook aan meegedaan. We hebben er te weinig gemaakt vind ik voor het aantal kansen dat we gekregen hebben, maar gelukkig was een doelpunt voldoende.”

Er is nog maar één wedstrijd te gaan tot het WK en daarmee ook tot de winterstop. Een winterstop waar NEC misschien wel iets kan gaan doen op de transfermarkt met de nieuwe technisch directeur, Carlos Aalbers. “Hij moet officieel nog beginnen natuurlijk. Ik ben afgelopen week bij hem langs geweest om hem te leren kennen. Dan neem je door wat er gedaan is, maar de echte evaluatie zal pas komen nadat de laatste wedstrijd is gespeeld. Dan komt hij ook officieel in dienst en kan hij zijn eigen verhaal vertellen.”

“Ik denk dat Carlos een uitstekende TD is voor NEC. Hij is een zeer kundig man en hij kent de club natuurlijk goed. Daarnaast heeft hij een goed netwerk en heeft hij een fijne persoonlijkheid. Mij hoor je niet klagen”, sluit Meijer lachend af.

Foto: Rob Koppers