NEC neemt het zaterdagavond op tegen FC Utrecht in de eigen Goffert. De Domstedelingen begonnen het seizoen dramatisch, maar pakten met nieuwe trainer Ron Jans gelijk drie punten afgelopen weekend. NEC-trainer Rogier Meijer is op zijn hoede voor de aankomende tegenstander en gaat in op zijn ziekenboeg.

“Zij (Bram Nuytinck en Philippe Sandler) kunnen meedoen. Die zijn deze week aangesloten bij de selectie”, begint Meijer over zijn centrale duo. De verdedigers trainden afgelopen week volledig mee en zullen naar verwachting dan ook aan de aftrap staan. Lars Olden Larsen, Elayis Tavsan en Brayann Pereira zullen er vanwege blessures niet bij zijn. Laatstgenoemde zal wat langer aan de kant staan volgens de trainer. “Dat moet de komende tijd blijken, maar hij zal tot de interlandperiode niet inzetbaar zijn. Vanaf daar moeten we verder kijken. Met Olden Larsen gaat het beter, maar tegen FC Utrecht is hij er niet bij.”

Ander Utrecht

Door de trainerswissel is Utrecht lastig in te schatten, maar Meijer verwacht ongeveer eenzelfde aanpak van de Domstedelingen als afgelopen weekend. “Ze hebben één wedstrijd gespeeld met Jans als nieuwe trainer. Dat duel hebben we geanalyseerd en bekeken. Hoe het gevoel daar is weet ik natuurlijk niet, maar ze spelen wel anders dan voorheen. Daarnaast hebben ze wat nieuwe spelers opgesteld, wat vaak zo is als er een nieuwe trainer komt. Ik denk dat ze tegen ons op dezelfde manier zullen spelen als tegen Heracles.”

NEC ging vorige week onderuit. In het Philips Stadion was PSV met 4-0 te sterk. Dit duel werd door de Nijmegenaren bekeken en geanalyseerd. “We nemen zeker een aantal dingen mee. Je probeert op te bouwen en dan kom je ergens. Dan gaat het erom hoe je daarmee verder gaat en de tegenstander probeert pijn te doen. Er waren een aantal situaties waar we zeker meer uit hadden kunnen halen en dat hebben we deze week dan ook besproken en op getraind. Tegen Utrecht zal dat beter moeten. Dat gaat om diep lopen, voorzetten geven, de juiste keuzes maken. Daar moeten we een stap in maken.”

Derby

Daar waar sommige NEC-fans ook al langzaam hun blik richten op de Gelderse derby van zondag 1 oktober, is dat bij de staf en selectie nog absoluut niet het geval. “We kunnen het ons niet veroorloven om over een wedstrijd heen te kijken. Onze focus ligt op Utrecht en de wedstrijd daarna hebben we het nog totaal niet over gehad”, eindigt Meijer.

Foto: Rob Koppers