In een winderig Zeeland is NEC haar oefencampagne welvarend begonnen met 0-5 overwinning tegen Schouws Elftal. Rogier Meijer is blij dat het seizoen weer gestart is, maar kan nog geen echte conclusies trekken uit de eerste oefenwedstrijd.

“De eerste minuten zitten weer in de benen”, was de eerste reactie van Meijer tegenover ForzaNEC. “We hebben veel doorgewisseld. Een aantal spelers hadden nog nooit in het eerste elftal meegespeeld, dus ik kan hier nog niet echt een mening over vormen. We hebben de hele week getraind op balbezit en aanvallen. Daar halen we een aantal dingen uit, zoals een goal uit een teruggetrokken voorzet ,maar er vallen nog niet veel conclusies uit te halen.”

De omstandigheden in Zeeland waren niet erg gunstig voor de Nijmegenaren vertelde de oefenmeester na afloop. Daarmee doelde hij op de stevige wind. “Na een tijd van geen wedstrijden spelen is het altijd even wennen. Het veld was ook super stroef door de wind, maar dat is nou eenmaal zo.” Toch werd er vijf keer gescoord door de rood-groen-zwarten, al hecht Meijer daar niet heel veel waarde aan. “Of je er nu vijf of zeven maakt, maakt ook niet zo heel veel uit. Het belangrijkste is dat we weer begonnen zijn met wedstrijden spelen. Vanuit hier moeten we verder gaan werken. Maandag komen er drie jongens terug en dan kunnen we weer stappen gaan maken.”

Sandler en Hansen

Philippe Sandler moest de oefenwedstrijd vanaf de zijkant bekijken. De centrumverdediger viel dinsdag uit op de training. “Dat is altijd even afwachten. Ik denk dat het meevalt. Het liefst heb je iedereen op de training, want achterin is het niet zo heel breed. Daar moet wel wat mee. Op dit moment hebben we centraal alleen Bram Nuytinck, daar mogen er nog wel twee bij.”

Ook Sontje Hansen was er in Zeeland nog niet bij vanwege een blessure. “Die zal in de komende tijd weer de trainingen oppakken, maar dat doen we opbouwend.” Wie er in Zeeland wel bij was, was nieuweling Başar Önal. Een speler die veel diepgang in zijn spel heeft zitten. “Hij is een echte buitenspeler die een actie kan maken, met veel dreiging richting de goal. In dat half uurtje kun je zien dat hij lekker kan voetballen.”

Foto: Rob Koppers