Rogier Meijer berustte zondagmiddag in de 3-0 nederlaag op bezoek bij PSV. De trainer erkent dat zijn ploeg op dit moment weinig vertrouwen uitstraalt, maar denkt dat het team er vrijdag tegen SC Cambuur gewoon staat. Hij erkent dat de druk die op het duel met de nummer zestien van de Eredivisie komt te staan groot is. 

Meijer kreeg een gele kaart voor commentaar op de leiding. Daar baalde hij van. “Ik zei geen gekke dingen, alleen ik vroeg op een niet-beleefde manier waarom ze niet floten voor de overtreding op El Karouani en wel voor de overtreding even daarvoor op Gutierrez, wat vergelijkbaar was. In de rust kregen we wel uitleg. Bij de 1-0 van El Ghazi is het geen buitenspel vanwege de afstand die er zit tussen Cillessen en Luuk de Jong (die in buitenspelpositie stond). De 2-0 is puur interpretatie. Daar kan je van alles van vinden, maar dat heeft geen zin.” 

“Met Tannane wilden we in de ruimtes komen tussen de laatste lijn en Gutierrez en – zoals we verwacht hadden – Sangaré (voor hem speelde Veerman, red.). Dat lukte nog alleraardigst, maar het vervolg was telkens niet goed. We hoopten dat Mattsson en Tavsan dichter om hem heen konden spelen en dan eventueel voor diepgang konden zorgen. Tannane vulde het prima in”, aldus Meijer, die zag dat het mislukken van dat plan verschillende oorzaken had. “Enerzijds handelden we aan de bal niet snel genoeg, anderzijds heb je ook te maken een tegenstander die afgelopen week nog van Arsenal won. Dat is Europese top.”

Pas na de wissels in de 61e minuut kwam NEC af en toe voor de goal van PSV, het eerste schot op doel kwam na ruim een uur van Oussama Tannane. “Cissoko had een aantal goede acties en ook Dimata viel goed in.” Dat biedt perspectief in een periode met weinig lichtpuntjes. “Ik zie nu geen ploeg met vertrouwen, maar ook dat moet je afzetten tegen de tegenstander die je hebt.” Ook de terugkeer van Joris Kramer en Jordy Bruijn biedt perspectief, evenals het basisdebuut in de Eredivisie van Philippe Sandler. 

Volgende week is dat een tegenstander van een ander formaat: dan wacht SC Cambuur in Leeuwarden (vrijdag, 20:00). Op dat duel komt de nodige druk te staan, weet ook Meijer zelf. “Heerlijk. Daar ben je voetballer voor. Als je nergens voor speelt, is het niet leuk.” De druk gaat voorlopig niet tegen de ploeg werken, denkt de trainer. “We moeten gaan zorgen dat we tegen Cambuur goed voor de dag komen. We snakken nu niet naar de winterstop, want ik had een prima gevoel over de voorbereiding op deze wedstrijd.“

Foto: Rob Koppers