Rogier Meijer was een tevreden trainer na afloop van FC Volendam – NEC. Een snelle achterstand werd nog sneller weer omgedraaid en de oefenmeester zag zijn team uiteindelijk uitlopen tot een comfortabele 1-4 zege. Tegenover ESPN werd er gesproken over onder andere de overwinning en de perikelen rondom Cillessen en Branderhorst.

“Bij de tegengoal kwam er precies uit wat we besproken hadden; het diepgaan van Van Mieghem die dus ook scoort. Kort daarvoor had je zelf op voorsprong kunnen komen door de kans van Marques, maar dan zie je dat die bal aan de andere kant er wel in gaat. We hebben de wedstrijd daarna wel uitstekend terugverdiend, zal ik maar zeggen. We hebben het niet makkelijk gehad, maar de kansen hebben we wel zelf gecreëerd en op de juiste momenten toegeslagen.”

Deze week werd Jasper Cillessen gepresenteerd als nieuwe doelman van NEC en al snel werd duidelijk dat de Nijmegenaar eerste doelman zou worden. Meijer kijkt tevreden terug op de rentree van Cillessen. “Een goede voldoende. De eerste bal die hij krijgt gaat er dan gelijk in, maar hij herstelt zich prima. Hij voetbalt goed mee en geeft goede leiding aan de verdedigers.”

Door de komst van Cillessen is Branderhorst verwezen naar de bank. “We gaan de aankomende weken kijken hoe het gaat,” vervolgt Meijer. “We willen gewoon drie goede keepers hebben in de selectie en daar is Mattijs er één van. De rol die hij nu heeft, vult hij goed in, maar we zullen aankijken hoe het zich verder ontwikkelt.”

Tavsan

Zoals Branderhorst eerder al zei is een vertrek vooralsnog niet aan de orde, maar dat kan nog veranderen. Meijer werd de uitspraak van Elayis Tavsan over zijn ambitie om te vertrekken ook voorgelegd. De vleugelspeler zei eens temeer te denken NEC ontgroeid te zijn en de ambitie te hebben om te vertrekken. Meijer: “Volgens mij kan je NEC alleen verlaten als je elke week een van de betere bent. Daar mag hij zich op focussen, hij moet belangrijk zijn voor het team en dan kijken we wel weer verder. Hij moet leveren op het veld.”

Foto: Rob Koppers