Het is het gespreksonderwerp van dag, de komst van Jasper Cillessen. Vrijdag deed de keeper een deel van de training mee, maar hij zal zondag nog niet spelen. Door alle heisa rondom de komst van de Oranje-international zou je het bijna vergeten, maar Rogier Meijer hield de focus de hele week op komende zondag: dan wacht de eerste competitiewedstrijd tegen FC Twente. “Ik kan niet wachten om weer voor het ‘echie’ te gaan spelen”, zei de coach vrijdag.

Keepersluxe

Allereest de keeperskwestie in Nijmegen. Mattijs Branderhorst is voor nu nog de eerste keeper, maar door de komst van Cillessen zal hij plaats gaan nemen op de bank. “Mattijs reageerde als een echte prof. Hij heeft een goed seizoen gedraaid, maar hij weet ook dat wanneer er een keeper weggaat (Danny Vukovic, red.), er een nieuwe komt. In dit geval is dat Cillessen.” Of Branderhorst dan mag uitkijken naar een andere club is nog maar de vraag. “Er is voor nu geen reden tot vertrek. Mattijs heeft nog steeds een plek binnen onze selectie”, is Meijer kort en bondig. Branderhorst was zelf niet bereikbaar voor commentaar.

Schöne aanvoerder

Afgelopen week vielen Magnus Mattsson en Jordy Bruijn geblesseerd uit. Zijn beide spelers fit genoeg om komende zondag te gaan spelen? “Het gaat de goede kant op, maar ze zullen niet speelklaar zijn voor de wedstrijd tegen FC Twente. Dit is wel even een tegenvaller, maar de blessures vallen mee gelukkig. We hebben met Ibrahim Cissoko een goede optie op de flanken tegen Twente.”

Vorig seizoen waren Edgar Barreto en Rens van Eijden respectievelijk de aanvoerders van het team. Nu beide spelers gestopt zijn met voetballen moet de trainer opzoek naar een nieuwe geschikte aanvoerder. “Onze eerste aanvoerder is Lasse Schöne. Hij heeft veel ervaring en iedereen kijkt op naar een speler als Schöne. De tweede aanvoerder zullen we de komende tijd moeten gaan bekijken. De selectie is nog niet compleet en we zullen ons eerst daarmee bezighouden.”

Er worden veel spelers genoemd om bij NEC te spelen, maar of deze allemaal zullen gaan komen is nog maar te vraag. “We zijn al een lange tijd bezig met Mikkel Duelund. Ik verwacht dat de berichtgeving over zijn transfer vandaag naar buiten zal komen. Hij zal wel speelgerechtigd zijn voor komende zondag. Ook met de komst Oussama Tannane en Andri Balldursson hebben we onze selectie ook goed gecomplementeerd. Daar zijn we als staf erg blij mee.”

De Doetinchemmer is tevreden met de voorbereiding, maar tegen FC Twente is het pas de eerste echte test. “De spelers zijn allemaal fitter geworden. Er waren nog veel verbeterpunten na het oefenduel tegen Heracles. Daar werken we iedere dag optimaal aan en ook na Twente zullen er vast nog verbeterpunten zijn, maar deze groep beschikt wel over veel kwaliteiten. Uit het resultaat van zondag zal blijken hoe goed onze voorbereiding was”, zo sluit trainer Rogier Meijer af.  

Foto: Rob Koppers