Rogier Meijer was zondag erg teleurgesteld in zijn ploeg na de blamerende 2-0-nederlaag tegen Sparta Rotterdam. De Nijmeegse club heeft niet veel tijd om bij te komen van die nederlaag in Spangen. Woensdagavond komt Fortuna Sittard op bezoek voor een bekerwedstrijd. 

“Het is fijn dat je snel weer speelt. Je kan snel weer de focus leggen op de wedstrijd die komen gaat en laten zien wat je wilt goed maken”, zo begint de oefenmeester. Er is op de training dinsdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Fortuna dan ook niet meer gesproken over de 2-0 nederlaag tegen Sparta. “Maandag hebben we het er uitgebreid over gehad. We moesten ons ook herstellen en daarna lag de focus op Fortuna, maar het andere moeten we zeker niet vergeten.” Het is nog niet zo lang geleden dat Fortuna tegen NEC moest spelen. Inmiddels hebben de Limburgers ook een nieuwe trainer aan het roer. “We zijn nu vier wedstrijden nadien onderweg en hij speelde vier keer op een andere manier dan dat ze hier speelden. Ze zullen wat verder zijn dan toen. Het is niet zo dat er een compleet nieuw team staat natuurlijk.”

Bij Fortuna was er een vroege trainerswissel vanwege mindere resultaten. Is er bij Meijer ook een vrees over zijn positie? “Dat hoort bij dit vak. Uiteindelijk als alles op rolletjes loopt, gaat het ook makkelijker. Als je wedstrijden verliest dan ben je meer aan het nadenken. Op dit moment heb ik geen vrees voor mijn positie.” De bekerwedstrijd komt dan ook niet geheel op een verkeerd moment voor de Nijmegenaren. “Er zullen zeker wel wat dingen gaan veranderen. Niet alleen qua speelwijze, maar ook in namen. Het is fijn om wat frisheid te kunnen brengen in het team. Natuurlijk houden we de fysieke kant van de spelers ook in ons achterhoofd.”

Gebrek aan kansen

Er is bij NEC dit seizoen een structureel gebrek aan kansen. Meijer overweegt dan ook om iets anders te gaan doen tegen Fortuna. “Je denkt daar constant aan. Zondag hebben we een hele slechte beurt gemaakt, maar je moet niet vergeten wat we daarvoor hebben laten zien. We zullen daar een balans in moeten vinden, want anders wordt het een hele onzekere ploeg.” De Doetinchemmer ziet zijn selectie steeds voller raken en kan dus ook meer gaan kiezen. “In wisselmogelijkheden was het vrij beperkt en nu komen er weer wat keuzes aan. Ik moet roeien met de riemen die ik heb en ben verantwoordelijk voor de spelers die ik tot mijn beschikking heb.”

“Aan mij de taak om er het maximale uit te halen. Dat is wat er absoluut beter kan. Ik focus me op de spelers die ik heb en wat er niet is, is er niet. Ik kan alleen maar de spelers beïnvloeden die ik heb en daarmee ga ik aan de slag.” Is het vertrouwen na zondag gedaald in de spelersgroep van Meijer? “Deze ploeg kan goed opstaan na een mindere periode. We moeten het ook niet te negatief maken. We hebben zondag verloren, maar daarvoor hebben we prima resultaten geboekt”, zo blijft de oefenmeester optimistisch.

Foto: Orange Pictures