NEC neemt het zaterdagavond op tegen FC Emmen. Trainer Rogier Meijer moet de geschorste Oussama Tannane en Soufian El Karouani missen, maar raakt van de absentie van deze smaakmakers niet in paniek. Tegenover De Gelderlander blikt de trainer vooruit op het duel met de Emmenaren.

NEC pakte in het nieuwe jaar in de competitie twee keer een punt. Midweeks werd er overtuigend gewonnen van Almere City. Trainer Rogier Meijer heeft er dan ook alle vertrouwen in tegen FC Emmen zaterdagavond. “Het gelijkspel met tien man van vorige week moeten we nu gaan verzilveren in een thuiswedstrijd.”

Eerdere ontmoeting

Tijdens het trainingskamp in Spanje verloor NEC nog een oefenduel van FC Emmen met 3-2. Is Meijer extra gewaarschuwd voor de ploeg van trainer Dick Lukkien? “De ploeg van Dick Lukkien voetbalt al jaren goed. Dat dat dit jaar weer zo is, is voor mij geen verrassing.”

Want ondanks de 16e plek die FC Emmen momenteel bezet, maakt de ploeg van oud-NEC-speler Ole Romeny qua veldspel een complimenteus seizoen door. “Emmen scoort niet makkelijk. Ze hebben in best veel wedstrijden kansen laten liggen, maar dat vond ik in de laatste wedstrijden al wat minder. Ze hebben een gevaarlijke ploeg met aanvallers met snelheid en andere kwaliteiten”, concludeert Meijer.

Geen Tannane

Smaakmaker Oussama Tannane is er zaterdag in ieder geval niet bij. Meijer baalt er van, maar wil zich vooral focussen op de spelers die er wél bij zijn. “Maar zonder Oussama valt veel creativiteit weg. Soms stuurt hij mensen met zijn linkerbeen weg waarvan je denkt ‘hoe zie je het?’. Zijn standaardsituaties zijn een wapen. Maar het heeft geen zin om daar mee bezig te zijn: de andere 23 spelers moeten laten zien dat we als team in staat zijn om het op te vangen.” Meijer sprak deze week met Tannane over de rode kaart in Arnhem. “Maar dat gesprek hou ik voor mezelf.”

NEC speelde dit seizoen twee keer eerder zonder Tannane. Uit in Utrecht en Heerenveen speelde NEC met 0-0 gelijk. Daardoor lijkt het alsof NEC zonder Tannane niet kan scoren, maar dat is niet aan de orde volgens de trainer. “In Utrecht kregen we een paar grote kansen en in Heerenveen herinner ik me nog een schot van Tavsan die Noppert uit de kruising pakte. Als je de kansen in die wedstrijd had afgemaakt had je gewonnen en was de discussie ook wat minder geweest. Een discussie die overigens voor mij geen discussie is.”

Een van de mogelijke vervangers van Tannane is Mikkel Duelund. De Deen liet onlangs weten te willen vertrekken uit Nijmegen. “Zoiets neem ik wel mee in mijn afwegingen om Tannane te vervangen. Hij is onderdeel van de selectie. Voor mij is al een maand bekend dat hij weg wil en tot dusver maakt hij geen slechte indruk. Hij traint gewoon goed en kreeg minuten tegen Ajax en Almere. Het kan zijn dat ‘ie morgen speelt of moet invallen en dat zal hij dan met alles doen wat hij in zich heeft”, sluit de trainer af.

Foto: Rob Koppers