NEC wist zaterdagavond niet in eigen huis te winnen van sc Heerenveen. Het bleef 1-1 door een doelpunt van Ali Akman. Rogier Meijer ziet zijn ploeg groeien.

”Uiteindelijk kan ik wel leven met een gelijkspel”, zegt Meijer tegenover ESPN. ”Gaandeweg de tweede helft werd het een hele open wedstrijd die beide kanten op kon denk ik. Als je op het laatst nog binnenkant paal schiet dan voelt het wel een beetje vervelend. Maar ik denk niet dat er echt een winnaar was die het verdiende.”

”Ik vond dat we de eerste helft goed speelden, de eerste 35 minuten daarna vond ik wel dat we een beetje misschien voorsorteren op de tweede helft met het vele balverlies dat we hadden. Dat was ook waar Heerenveen een beetje op loerde. Ik vond met name in de tweede helft waren we ontzettend slordig aan de bal en de keuzes die we soms maakten zat niet alle logica. Ik vond dat het er gaandeweg de wedstrijd wat minder fris uitzag allemaal. We kwamen niet echt los van de tegenstander. Uiteindelijk moet je met een puntje misschien wel tevreden zijn.”

”Je ziet het eerste half uur dat we gewoon hartstikke goed kunnen voetballen en dat we heel gevaarlijk kunnen zijn met onze vleugelspelers. Met de middenvelders die heel veel voetbalintelligentie hebben. In de eindfase komen er jongens in die er een tijdje uit zijn geweest, Mattsson en Ruiz, die laten ook zien dat ze kwaliteiten hebben. Dus al met al denk ik dat we als elftal groeien en dat we op de goede weg zijn”, aldus de oefenmeester.

Foto: Rob Koppers