Rogier Meijer was allesbehalve tevreden over het spel van zijn ploeg tegen PSV. Vooral in de eerste helft ging er veel mis volgens de oefenmeester. “Wij hebben PSV alleen maar beter laten voetballen.”

“We hebben geen moment ons niveau gehaald van de afgelopen weken”, blikt Meijer terug op de 2-4 nederlaag tegen PSV. “Met name in het balbezit was het slordig. Dan weet je dat het een lastige avond gaat worden. We hielden weinig ballen vast en maakten de ruimtes veel te groot. We geven de goals kinderlijk weg. Je maakt zelf weliswaar nog twee fantastische doelpunten, maar het is eigenlijk nooit een wedstrijd geweest.”

De trainer was dan ook verrast wat zijn ploeg liet zien in het eerste bedrijf. “Niet in positieve zin. Het klinkt misschien heel gek, maar na anderhalve week is het wel weer een beetje zoeken in het veld. Zo’n beginfase helpt daarin niet mee.” Dat liet Doetinchemmer in de rust ook wel blijken. “Ik ben heel eventjes boos geworden. Ik wilde duidelijk maken dat we wel als team moesten blijven spelen. We moesten onze taken blijven uitvoeren, want als we dat niet deden gingen we helemaal af. De afgelopen weken zijn we gegroeid. Nu moeten we ook echt laten zien of we gegroeid zijn.”

“We zijn wee met beide benen op de grond gezet”, laat Meijer zich uit over de play-offs over Europees voetbal. “Dit is wel een realiteitscheck. De manier waarop er verloren werd doet je wel beseffen dat het niet goed genoeg is.” De oefenmeester maakt zich zelf nog geen zorgen over het behalen van die play-offs. “Ik blijf het herhalen. Aan het einde van de rit worden de prijzen verdeeld. Eén ding is wel zeker en dat is dat het beter moet dan vandaag”, sluit Meijer duidelijk af.

Foto: Rob Koppers