Trainer Rogier Meijer denkt dat zijn ploeg klaar is voor de kwartfinale met VVV-Venlo. Na een moeizame week met winterse omstandigheden ziet hij Joep van der Sluijs weer terugkeren in de selectie, geeft hij aan ten opzichte van de wedstrijd tegen MVV aanvallend wel wat te willen veranderen in de opstelling en gaat hij in op de wedstrijdvoorbereiding, die anders is dan normaal.

NEC traint dinsdagmiddag rond 17:00 in Almelo, waarna het zich terugtrekt in een hotel in de omgeving. “Uiteindelijk waren er verschillende factoren die ervoor zorgden dat het zo is gelopen. Toen duidelijk werd dat we in Almelo speelden, wilde ik daar wel graag gaan trainen. Je kent het stadion nog niet en het is officieel wel een thuiswedstrijd, dus die kans hebben we gepakt.” Omdat Heracles pas laat traint, kan NEC pas tegen het einde van de middag trainen. “Om dan nog terug naar Nijmegen te reizen en de volgende dag weer vroeg die kant op te moeten, dat zou niet ideaal zijn.”

Hoewel het misschien niet de meest vertrouwde opbouw naar een wedstrijd is, kan het wel wat extra’s meebrengen. “De hele beleving is anders. Normaal wacht je thuis tot je naar het stadion kan, nu leef je echt samen toe naar de aftrap. Je weet dat het één wedstrijd is, we weten wat er achter die kwartfinale zit”, doelt Meijer op de bekerloting. “Dat heeft iedereen meegekregen. Ik heb het al voorbij horen komen in de kleedkamer. Het zou gek zijn als je daar niet over praat, alleen we weten dondersgoed dat we daarvoor eerst met VVV af moeten rekenen.”

Lees ook: De Opstelling: Meijer wijzigt ploeg op drie plekken

Daarvoor ziet Meijer nog wel wat spelers ontbreken. Maar er is ook goed nieuws. Zo zit Joep van der Sluijs zit weer bij de selectie. “Hij heeft de hele week meegetraind en zou morgen weer minuten kunnen maken. Een basisplek zou te vroeg komen, maar we kunnen op hem rekenen.” Ook Mathias de Wolf is weer hersteld. “Hij had hele lichte klachten, hij sloot vrij snel weer aan na MVV.” Terell Ondaan, Dirk Proper en Rens van Eijden, de enige speler met een bekerfinale achter zijn naam, ontbreken. Eerstgenoemde kampt nog steeds met een blessure.

Over de opstelling kan Meijer al wel het een en ander kwijt. “We moeten nog trainen, dus ik kan er niet te diep op ingaan, maar we willen voorin wel wat veranderen.” Elayis Tavsan klopt nadrukkelijk op de deur, ook Thibo Baeten zou een optie zijn voor de spitspositie. Wat vast staat, is dat Mattijs Branderhorst het Nijmeegse doel verdedigt. “Daar hebben we afspraken over gemaakt. Hij heeft het hartstikke goed gedaan in de wedstrijd tegen Fortuna, dus daar hebben we alle vertrouwen in”, besluit Meijer.